Video: zie hoe een boze kunstenaar in 16 seconden en vaas van een miljoen kapotgooit

Van de vernieling van een zeer kostbare vaas door een kunstenaar blijkt een video te zijn. Een boze kunstenaar gooide in een museum in Miami een vaas van de Chinees Ai Weiwei aan stukken. Maximo Caminero zei dat hij woedend is omdat het museum alleen aandacht aan buitenlandse kunstenaars zou besteden. De dader werd zondag gesnapt door een suppoost van het Perez museum in Miami. Die zag dat de bezoeker een vaas van de verzameling Colored Vases van Ai oppakte. Toen de suppoost hem vroeg de vaas neer te zetten, gooide Caminero het kunstobject hard op de grond. De vaas zou zo'n miljoen dollar waard zijn. 612648  
Million dollar Ai Weiwei vase smashed door reuters

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Vogelbeest

    En die vaas is en miljoen waard? Ik zie geen bijzondere prestatie en de kunstenaar leeft nog. Die man is in staat om zonder gietvorm 8 van die dingen per week te maken. Ik hou van moderne kunst en vind die vaas best mooi. Ik geef euro 800,- voor een soortgelijke vaas uit dezelfde collectie van dezelfde kunstenaar. Als je het aan blokker of action vraagt kunnen ze binnen 4 maanden 7500 nagenoeg identieke vazen leveren voor ca. 16,45 per stuk.

  2. Kopje thee

    Op zich heeft deze man met deze performance (en nog wel zo mooi vastgelegd) ook wel weer ‘n bijdrage aan de moderne kunst geleverd. Een nieuwe beeldenstorm op komst?

Reacties niet toegestaan