Volle zalen op Broadway en (weer) een verfilming: de comeback van The Great Gatsby

The Great Gatsby, een klassieker uit 1925 over decadentie en verval, zorgt voor volle zalen op Broadway en wordt binnenkort voor de zevende keer verfilmd.
Het verhaal, geschreven door F. Scott Fitzgerald, past helemaal in deze tijd: grote verwachtingen, ongebreideld hedonisme en dan de Grote Depressie die een eind maakt aan de Amerikaanse Droom.
In New York trekt de maar liefst 8-uur durende marathonvoorstelling (het hele boek wordt op toneel voorgelezen) al maanden volle zalen. In Hollywood, zo gaan de geruchten, wordt gewerkt aan een nieuwe verfilming met Leonardo di Caprio in de hoofdrol.
De Gatsby revival beperkt zich niet louter tot de Oost- en de Westkust van de VS. In Wisconsin krijgt het Madison Symphony Orchestra lovende recensies vanwege de uitvoering van de Great Gatsby Suite, gebaseerd op een opera die weer op het boek is gebaseerd.
Volgens The Guardian is het geen verrassing dat The Great Gatsby nu zo in de belangstelling staat. Door het einde van de grote economische bloei, de vastgoedzeepbel en de hoge werkeloosheid is het verhaal voor veel Amerikanen herkenbaarder dan ooit.

Bron(nen):   The Guardian