William en Kate krijgen hun eigen stripalbums

In april zal, tegelijkertijd met de trouwpartij van prins William en Kate Middleton, een trilogie stripboeken over hen verschijnen. Het is een initiatief van politiek tekenaar Rich Johnston, die het scenario schreef over de levens van het aanstaande bruidspaar. Ook (de dood van) Lady Di komt in het verhaal voor. 

Het stripalbum over William gaat ‘William Windsor: A Very Public Prince’ heten en wordt geïllustreerd door Gary Erskine. Erskine zal zijn Het album ‘Kate Middleton: A Very Private Princess’ wordt getekend door Mike Collins, die eerder ook Batman en Spiderman illustreerde. In het derde deel komen hun levens samen. 
Volgens Johnston zijn de strips niet satirisch bedoeld maar eerder gebaseerd op het kitscherige van deze breed uitgemeten romance: ‘There is a loving mockery’ Ook wil hij op deze manier het stripboek onder de aandacht van een groter publiek brengen. 

Sinds 2004 is er in Nederland eveneens een serie stripboeken over een ‘royal’ verschenen, gemaakt door Mick Peet en Erik Varekamp. Onder de naam Agent Orange wordt het leven van Prins Bernhard verbeeld. Afgelopen november verscheen een vierde deel en aan een vijfde deel wordt inmiddels ook gewerkt.

Illustratie uit deel 0: Het grote Prins Bernhard Aankleedboek (2005)

Bron(nen):   The Guardian  Volkskrant   NRC