Het Parijse Cité de la Musique is een (virtueel) bezoekje waard

Parijs herbergt een muziekcentrum van voor Nederlandse begrippen ongekende omvang: het Cité de la Musique (op tien minuten metro vanaf het Gare du Nord). Het Cité herbergt niet alleen concertzalen, maar ook een museum en een mediatheek en het is dé plek voor exposities en workshops. 

Bij deze Franse ‘Muziekstad’ kun je terecht voor alle denkbare soorten muziek, van rock tot klassiek, jazz en wereldmuziek. Via de site http://www.citedelamusiquelive.tv/ kun je concerten vanuit het Cité online en vaak live bekijken (klik op de homepage op ‘Genres’ voor fantastische live-opnames).

Vanaf maart zal het Cité de la Musique middels exposities en concerten aandacht besteden aan de negentigste verjaardag van chansonnier en tekstdichter Georges Brassens (1921-1981). Brassens wordt als de grondlegger van het moderne Franse chanson beschouwd. Zijn maatschappijkritische teksten schokten sommigen maar waren (en zijn) een inspiratie voor velen. Een van de samenstellers van het programma heeft onlangs vier onbekende liedteksten ontdekt die voor het evenement op muziek zullen worden gezet. (Zie de berichtgeving in El País).

Bron(nen):   Cité de la Musique  El País  Brassens