Hans van Mierlo schreef autobiografie over zijn jeugd

Eerder meldde Welingelichte Kringen dat Connie Palmen een boek schrijft over haar relatie met oud-politicus en journalist Hans van Mierlo. Dat boek zou op 11 november dit jaar moeten verschijnen, precies twee jaar nadat de twee trouwden. Toen haar vorige partner, Ischa Meijer, in 1995 overleed, stelde Palmen haar samenzijn met Meijer ook te boek, in het in 1998 verschenen I.M. "Critici zijn het niet eens of de term ‘roman’ op de kaft gerechtvaardigd is. Palmen vindt het wel een roman, omdat zij zegt dat het zo is." schreef de NRC wat smalend over I.M. 

Wellicht valt er meer te verwachten van Hafmo's eigen woorden. Het blijkt dat Van Mierlo, zo meldde eerder nu.nl, in 2008 begonnen was zijn memoires te schrijven. Toen hij in 2010 overleed, had hij slechts zijn jeugd op papier kunnen zetten. Geboren in 1931, maakte van Mierlo als kind de Tweede Wereldoorlog mee. "Met ferme, ironische en ongekunstelde pen beschrijft Van Mierlo de gebeurtenissen in het grote, veilige gezin en de inbreuk die de onveilige buitenwereld daarop maakt." zo schrijft uitgever De Bezige Bij. 
Morgen, een jaar nadat de oprichter van D66 overleed, verschijnt deze jeugdherinnering, getiteld Het kind en ik. Voorafgegaan door een inleiding van, jawel, Connie Palmen. Gisteren was zij al te gast bij DWDD.

Bron(nen):   DWDD