Piloten van drones zien klein meisje als ze moeten richten

Een groep kunstenaars van verschillende nationaliteiten hebben in een veld vlakbij een dorpje in de grensstreek van Pakistan en Afghanistan een kolossaal portret neergelegd van een meisje van negen. Het meisje verloor beide ouders bij een eerder bombardement van een drone. Haar portret moet piloten duidelijk maken dat ze geen insekten doodmaken, maar echte mensen en echte kinderen. Het project heet  #NotaBugSplat, want onder elkaar schijnen dronepiloten het bombarderen te vergelijken met het doodslaan van een insekt. "Op hun videoschermen zien de piloten een grofkorrelig beeld waarop zij een insect doodslaan," zeggen de kunstenaars op hun site. "Maar het gaat om echte mensen." Vermoedelijk zijn in het betrokken gebied de afgelopen jaren 900 burgers gedood bij 300 aanvallen van drones

Bron(nen):   Newser      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Mooi.

 2. kletsmajoor

  “…onder elkaar schijnen dronepiloten het bombarderen te vergelijken met het doodslaan van een insekt…”

  Schijnen? Dus de schrijver weet helemaal niet of dat zo is! Dit soort “journalistiek” hoort in de roddelbladen thuis, niet in een ANP bericht, laat staan op wel.nl.

  • Calhoun84

   Zo gaat dat wel hoor, ook op de grond. Je zal ook wel moeten, anders kun je dat werk ook niet volhouden. Schaamte komt na thuiskomst eventueel wel.

   (in antwoord op kletsmajoor)

Reacties niet toegestaan