De 27 Club is een mythe

Toen Amy Winehouse eerder dit jaar overleed, kwamen al snel de geruchten op gang over de zogenaamde 27 Club. Net als Amy overleden ook Janis Joplin, Jimi Hendrix, Jim Morrison en Brian Jones op 27-jarige leeftijd. Daarnaast is er ook nog Kurt Cobain die op 27-jarige leeftijd zelfmoord pleegde.

Volgens een recent onderzoek van de Queensland University of Technology (QUT) is dit echter puur toeval. Het is wel zo dat rock-'n-roll en de ongezonde levensstijl de kans vergroot op een vroegtijdige dood. De kans dat rocksterren overlijden aan een vroegtijdige dood ligt namelijk 2 tot 3 keer hoger dan die van de algemene bevolking. Het is echter niet zo dat we hierbij een stijging zien op een leeftijd van 27 jaar. Het aantal beroemdheden dat overlijdt op 27-jarige leeftijd ligt niet hoger dan op andere leeftijden tussen de 20 en de 30.

De Australische onderzoekers kwamen tot deze bevindingen door te kijken naar het overlijden van ruim 1000 muzikanten. Deze artiesten hebben allemaal op de eerste plaats gestaan in de Engelse album hitlijst tussen 1956 en 2007.

Bron(nen):   Daily Mail