Theater met augmented reality

Augmented reality brengt verschillende lagen van een toneelstuk tot leven. Als je door de camera van je telefoon kijkt kun je een toevoeging aan de werkelijkheid zien. Voor de theatervoorstelling Rain Man, gebaseerd op de film met Dustin Hoffman, lijkt AR de enige passende techniek. Waar de wereld van autist Rain Man uit verschillende lagen bestaat, kun jij met de app en de interactieve poster die gelaagdheid ook ervaren.


Theatergezelschap De Utrechtse Spelen heeft voor deze aanpak gekozen omdat regisseur Jos Thie (die de film nog nooit gezien had) het toneelstuk verrijkt door twee werkelijkheden naast en over elkaar te laten zien. Die gelaagdheid heeft IN10 communicatie vertaald naar de Rain Man app. Daarin komen Paul R. Kooij (Raymond), Benja Bruijning (Charlie) en Anna Drijver (Susan) tot leven. 'Ik heb nog nooit in een app gespeeld', aldus Drijver. Bovendien kun je met Anna Drijver op de foto, op zich al een reden om met je mobiel voor de poster te gaan staan.

Vanaf 19 februari is Rain Man een maand lang te zien in de Stadsschouwburg Utrecht. De Rain Man app is gratis te downloaden in de App Store of Android Market.

Bron(nen):   Bright