Kreeg Quinsy Gario (‘weg met Zwarte Piet’) subsidie om touwtje te springen?

Quinsy Gario trad deze week op in het Stedelijk Museum in Amsterdam. Tijdens de voorstelling moest het publiek volgens een ooggetuige vliegtuigjes vouwen en die naar Gario gooien. Daarna riep de artiest ’the end’ en ging hij touwtjespringen. Gario niet erg bekend van zijn kunst maar wel als de initiatiefnemer van de actie ’Zwarte Piet is racisme’. De Telegraaf schrijft dat er  38 mensen naar het optreden van Gario komen kijken. De PVV wil weten wat het gekost heeft en of de kunstenaar voor het touwtje springen subsidie kreeg. Het Stedelijk Museum laat weten met tevredenheid terug te kijken op Gario’s show, die donderdag twee keer is opgevoerd. Zijn ’performance’ was volgens een woordvoerster onderdeel van de opening van een nieuwe tentoonstelling. Het Stedelijk Museum laat weten met tevredenheid terug te kijken op Gario’s show, die donderdag twee keer is opgevoerd. Zijn ’performance’ was volgens een woordvoerster onderdeel van de opening van een nieuwe tentoonstelling.  

19 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Die Quinsy Gario zouden ze in de zak mee naar Spanje moeten meenemen.

  • Vogelbeest

   Klein beetje verder, bij gibraltar het water over. Daar stoppen de uitkeringen en subsidie’s. Ik durf te wedden dat hij dan stopt met zeuren over zwarte piet.

   (in antwoord op Burgermans)
 2. Meneer Dick

  Touwtje springen is niet zo moeilijk. Quinsy Gario moet nu maar ‘s leren om door een hoepeltje te springen.

 3. Tim66

  Dit kabinet heeft het over verantwoordelijk nemen daar bedoelen ze mee dat ze nog meer subsidie geven aan dit soort onzin,links nederland zorgt ervoor dat onze cultuur snel het museum in verdwijnt om dit soort nietsnutten van geld te voorzien.
  Maar in werkelijkheid is verantwoordelijkheid nemen de burger nog zwaarder belasten en totaal uitkleden,ik noemt dit Asociaal want ik kan echt geen ander woord voor onze regering bedenken.
  We hebben een maatschappij waar de gevestigde orde weg kijkt voor de problemen in onze maatschappij om zo politiek correct te zijn Nederlanders worden verplicht afstand te nemen van onze cultuur!
  Er komt een dag dat de emmer overloopt en dan niet zeuren!
  Want grote groepen Nederlanders zijn het meer dan zat!

  • Calhoun84

   Dreigen doen de boze Nederlanders al een jaar of vijf, nu een keertje echt het Binnenhof gaan bezetten anders komt het allemaal niet geloofwaardig meer over.

   (in antwoord op Tim66)
   • vandehoedenderand

    Ik zie ook gewoon nog steeds volle schappen hooivorken in de bouwmarkt. Met de verkoop van pek en veren gaat het ook niet bijster hard, heb ik vernomen.

    Wel is er een ernstige toename van klagers in dit land. Mensen die de overheid (Den Haag dan wel Brussel dan wel beide) graag de schuld van alles – en dan vooral hun eigen falen – geven. “Geld afpakken”, “links kerk”, “onze cultuur en voorouders bloed hebben vergoten om dit land op te bouwen”, “uitkleden”. Afijn, je herkent de opperklager aan de welbekende retoriek.

    Veel geschreeuw, weinig wol. Mijn theorie daarover – en dat is natuurlijk slechts mijn mening – is dat deze mensen gewoon zijn om niets te doen. Ze zullen nooit op het Binnenhof gaan staan.

    (in antwoord op Calhoun84)
    • Tim66

     Beste meneer ,van dehoedenderand,
     U bent toch een geprezen man met zo,n hoog intellect alle wijsheid en pacht,het valt me nog mee dat U mij en de voorstemmers van mijn geschreven stuk niet te horen krijgen dat we gefrustreerd zijn.
     Dat zal U natuurlijk niet overkomen als linkse boomknuffelaar die natuurlijk vandaag met uw dochter 17 jarige dochter een pannenkoek heeft gegeten in een gesubsidieerd Marokkaans theehuis en met hun heeft gesproken dat u graag zwarte piet in ruilt voor het suikerfeest !
     Mensen met een gedachte gang als U zijn de ondergang van onze cultuur!
     En dit relaas valt natuurlijk in de welbekende retoriek net als al u antwoorden!
     En toch wens ik u een fijne zondag en geniet van Uw meditatie cursus(welicht komt U mij daar ook tegen want dan kan ik wat doen aan mijn frustratie!)

     (in antwoord op vandehoedenderand)
     • Calhoun84

      Hij hoeft toch niet te zeggen dat u gefrustreerd bent? Dat valt, vooral aan uw laatste post, wel te lezen.

      (in antwoord op Tim66)
 4. Diederdick

  https://myjour.com/a/99-woorden/cultuur-snuiven

 5. Vogelbeest

  We hebben geen geld voor defensie (dat miljarden meer nodig heeft) of zorg (die volledig uitgekleed wordt)
  Dank aan Correct Integer Politiek Linksch, voor het om zeep helpen van Nederlandse normen en waarden.
  Wilders mag dan een apart mannetje zijn, maar het is toch goed dat hij zo nu en dan de waarheid van werkend Nederland voor het voetlicht brengt.

 6. Kees Cornelder

  Lekker hakkû op een kunstenaar in dit stuk, tjongejonge wat een opdekippenborstklopperij.

 7. zo_maar

  Los van ‘Zwarte Piet’ en wel-of-niet-subsidie; ik stoor me eraan dat dit zulke amateuristische one-trick-pony’-kunst is. Heel vervelend mannetje, die Quincy. Kan verdorie niet eens een fatsoenlijk malletje uitsnijden voor zijn ‘Zwarte piet is racisme’-kunst (!) project.
  Daarbij is hij taalkundig uiterst knullig (zie zijn incidentele column op joop.nl) en heeft hij zo’n krenkende opmerking gemaakt na het neerstorten van de MH17, dat hij voor mij voorgoed afgedaan heeft. Het hebben van een donkere huid en daarmee een belast verleden van zijn voorouders lijkt voor hem de hele basis te zijn van zijn zogenaamde kunstenaarsschap. Een belediging voor de echte hardwerkende kunstenaars, wiens kunst je wel of niet mooi kan vinden, maar die behept zijn met creativiteit en ambachtschap.
  Deze man is, in mijn optiek, een puberale charlatan.

  Overigens wel een fantastische tentoonstelling van Dumas in het Stedelijk te zien. Een aanrader!

 8. Tim66

  Deze Quinsy,
  Weet niet eens wat werken is,waarschijnlijk heeft hij nog een tegoedbon van zijn bed overgroot familie die keihard werkte op de plantages als slaven.
  Deze mocht hij nu inwisselen bij het stedelijk museum.
  Twee vliegen in een klap de linkse knuffelaars kopen nu hun politieke schuld gevoel af en deze Quinsy krijgt geld voor niets doen want dit heeft niets met kunst te maken waarschijnlijk is dit bij hem opgekomen wanneer hij van zijn joint zat te genieten samen met de directie van het stedelijk museum die zich voorgoed hebben gediskwalificeerd als kenners van kunst!
  Gewoon linkse zakkenvullers, (ja meneertje van dehoedenderand weer de zelfde retoriek!)
  Ik heb me nog nooit zo goed gevoelt!

 9. Karl Ruprecht Kroenen

  Laten we het kort houden.

  Deze man is geen kunstenaar naar de klassieke (dus niet de moderne geperverteerde) uitleg van het concept kunst en kunstenaar.
  Hij beheerst geen technische vaardigheden die de echte kunstenaars in huis hebben.
  Hij mist de voor kunstenaars kenmerkende eccentrisme en intelligentie.
  Een schande om dit kunst te noemen, ga maar eens op het web op zoek naar wat de juiste definitie van kunst is.

  Hij heeft een mening die aansluit bij het politiek correct denken, en dus gehoor vindt bij een te grote groep, is dus niet vernieuwend.
  Daarom krijgt hij dus geld toe om zijn domme scheten te mogen laten.

  Hij is lui en houdt niet van werken, en dat zie je dan ook in zijn prestaties.
  Niets eerlijk aan wat hij doet en niemand is hier dan ook gebaat bij of heeft hier echt iets aan.

  Het zwarte Piet verhaal gaat over hemzelf,

  Hij is een domme en luie man die gedwongen wordt door een samenleving die hem min of meer dwingt om mee te doen met de vaststaande meritocratische gang van zaken waarvan hij dus niet iets in huis heeft om daar van ontslagen te mogen worden.

  Hij moet dus eerlijk werken voor zijn brood en een of andere baas gaan gehoorzamen, net zoals de meesten van ons dat dus moeten.(ikzelf lekker niet!!)
  Dat bevalt hem dus niet en daarom zoekt hij dus een uitweg en probeert zichzelf dan ook neer te zetten als wat anders dan een luie ongedisciplineerde parapiet.
  Wat die uitweg is , dat kan je dus zelf wel bedenken…. daarvan heeft hij al aardig wat laten zien.
  Quinsy haat alles wat het beter doet dan hemzelf.

  Ik stel dan ook voor dat wij dit soort gedrag Quinsysme of Parapietisme gaan noemen.

 10. Otwello

  Het is anders zijn tweede kunstje wat hij flikt!

Reacties niet toegestaan