Indrukwekkende foto’s van pas ontdekte Griekse graftombe

Ruim een maand geleden ontdekten archeologen in Griekenland een enorme graftombe uit de tijd van Alexander de Grote. De begraafplaats bij de oude stad Amphipolis is een van de grootste die ooit is gevonden. Het Griekse ministerie van Cultuur komt vandaag met nieuwe foto's. De onderzoekers vonden in een voorkamer beelden van vrouwfiguren van meer dan 2 meter hoog. De kwaliteit is uniek. Ook is een derde voorkamer ontdekt, die op instorten staat. Pas als de ruimte is gestut kunnen de archeologen verder. In de tombe, die dateert van 300 tot 325 voor Christus, zijn tot nu toe een ingang met een trap, een eerste voorkamer met twee sfinxen en een tweede met vrouwfiguren volledig blootgelegd. Over wie er in de tombe begraven liggen, wordt druk gespeculeerd. Mogelijk liggen in het graf met een 500 meter lange aarden wal, directe familieleden van Alexander de Grote, zoals zijn moeder of zijn vrouw. Maar voor de omwonenden is het duidelijk: zo'n groot en mooi graf kan alleen maar van Alexander zelf zijn. De foto's: tombe 4 tombe2   tombe 3

Bron(nen):   BBC  Knack    

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Iedereen weet dat Alexander de Grote in Egypte begraven is en niet in Griekenland, Jeanette.

  • Jannie Ooms

   Dat beweert ze ook niet. Het zijn de omwonenden die dat denken en kennelijk niet weten wat ‘iedereen’ weet.

   (in antwoord op Burgermans)
   • Burgermans

    Ik geloof er niets van dat omwonenden serieus denken dat Alexander de Grote in Griekenland ligt begraven. Het graf van Alexander in Egypte is één van de best beschreven toeristische attracties van de oudheid.

    (in antwoord op Jannie Ooms)
  • Windows 8

   Ach, noem dat ‘journalistieke vrijheid’. De quote van één oude man , opgeblazen tot bijna feit.

   “”Only Alexander merits such a monument,” says farmer Antonis Papadopoulos, 61, as he enjoys his morning coffee with fellow villagers in a taverna opposite the Amfipoli archaeological museum.

   “The magnitude and opulence of this tomb is unique. Common sense says he is the one buried inside.”

   (in antwoord op Burgermans)
 2. Heldoppantoffels

  Leuk nieuws, interessant!!

 3. marianne martens

  ongelofelijk, mooi en zo oud.

Reacties niet toegestaan