's Werelds meest bizarre restaurants (top 5)

Cultuur
donderdag, 12 april 2012 om 00:00
welingelichtekringen header 1
FA-men is een ramen (noodle) restaurant in Nagoya, Japan, waar twee robotten – de chef en de sous chef- de soep bereiden en er los keuvelen. Wie er niet voor naar Japan wil afreizen, zie de video (onderaan).
Niet om de culinaire hoogstandjes zijn deze restaurants een aanrader, maar omdat ze een unieke ervaring bieden. Doordat de kok een robot is, de eettafel 50 meter hoog in de lucht hangt of omdat de gebraden kippetjes komen aangevlogen. De top 5 van de meest bizarre eetervaringen:
Hobbits ( kleine mensen) runnen het restaurant – Filippijnen Geïnspireerd op Tolkiens ‘Lord of the Rings’ heet dit restaurant Hobbit House en wordt helemaal gerund door ‘kleine mensen’. De muren in dit door kaarsen verlichte restaurant zijn beschilderd met taferelen uit de triologie.
De eettafel hangt in de lucht – wereldwijd Een hoogstandje, dit diner (plek voor 22 personen) hoog in de lucht, zo’n 50 meter boven de grond. Het hele ‘restaurant’ is verrijdbaar en kan dus geplaatst worden in welke indrukwekkende setting, waar dan ook. (op de foto: Brussel).
Het eten wordt gekookt op vulkanische hittebron – Spanje Op Canarisch eiland Lanzarote, bevindt zich in de Montañas del Fuego (bergen van vuur) restaurant El Diablo waar gebarbecued wordt op geothermische hitte uit de gaten in de grond. Spectaculair.
Gebarbecuede kippen worden aangestoken en met een katapult de lucht ingeschoten, en vervolgens opgevangen door een ober op een eenwieler – Thailand Dit restaurant: Katron in Bangkok is enig in z’n soort. Als het vliegende voedsel niet genoeg entertainment is, er is ook karaoke.
Bron(nen): Explore bron foto