De beste grappen van Rutte tijdens het Correspondents’ Dinner

De grapjes van Rutte waren best wel leuk gisteren tijdens het eerste Correspondents' Dinner en hier en daar zelfs gewaagd. Hij durfde zichzelf ook aardig op de hak te nemen, iets wat de zaal wel kon waarderen. Ietwat gênant was de grap over de dochter van Marijnissen, die naar verluidt een relatie heeft met de getrouwde MAX-baas Jan Slagter: "De dochter van Jan Marijnissen draait al lekker warm en ze krijgt daarvoor alvast mediatraining bij Omroep Max.'' Terwijl hij dat zei draaide de camera richting Jan Slagter die er niet om kon lachen. Over zijn eigen vrijgezellenstatus zei hij: "Ik ben een jaar lang gevolgd door een NRC-journaliste. Zij dook werkelijk overal op waar ik was. Mijn moeder dacht dat ik eindelijk een vriendin had." Andere grappen die in de smaak vielen:

"Het was geen goed idee om Ard van der Steur mijn tekst te laten schrijven." Hij houdt een zwartgelakte pagina omhoog. "Van der Steur kon er niet zijn vanavond. Hij biedt daarvoor zijn welgemeende excuses aan."

"Er was veel te doen over het bezoek van Gordon aan het Torentje. Kort daarna stopte hij met zingen. Wie zegt dat stille diplomatie niet werkt?" "Deze avond heeft een bijzonder businessmodel. Journalisten die betalen om naar de minister-president te luisteren, terwijl dat 364 dagen per jaar gratis kan. Dat is bijna net zo iets als betalen voor een krant." "Dank voor deze gelegenheid om primetime mijn visie op de toekomst van Nederland uit de doeken te kunnen doen. Veel journalisten zeggen dat ik geen visie heb, ik zie dat niet." "Wij zijn voorzitter van Europa, dat is geen sinecure. Je komt na Luxemburg en Letland en die hebben wel wat neergezet. Daarom heb ik mijn talen geoefend met Frans Timmermans. Hij spreekt zeven talen! Binnenkort gaat hij naar de nonnen om te leren in één taal te luisteren."

"Ik spreek best prima Engels, toch kijken buitenlandse collega's mij soms gek aan als ik zeg dat ik ze mijn little tower wil laten zien."

"2015 was een bewogen jaar. We namen afscheid van Ivo Opstelten. Thorbecke zelf heeft hem nog geadviseerd de politiek in te gaan."

"Als de avond slecht valt noem ik het gewoon het plan-Samsom."

Bron(nen):   De Volkskrant