Volgens een bekende chefkok wordt dit de nieuwste voedingstrend

De Aziatische keuken blijft populair. De nieuwste hit zijn gerechten uit de Filipijnen. Volgens de beroemde chefkok Anthony Bourdain is het westen klaar voor de zure en bittere smaken die kenmerkend zijn voor Filipijns eten.

Een van de gerechten die Bourdain aanbeveelt is het steeds bekender wordende sisig. Dit is gemaakt van de neus, wang, oor en tong van een varken. “Ik denk dat sisig perfect is om de harten te veroveren van de hele wereld,” zegt de kok. “Het is casual, toegankelijk en precies wat je nodig hebt na een paar biertjes. Wie nog geen ervaring heeft met Filipijns eten zal na het eten van sisig bereid zijn om de keuken verder te ontdekken.”

Hij vervolgt: “Veel traditionele Filipijnse gerechten hebben zure en bittere smaken. Tot een paar jaar geleden hielden Amerikanen daar niet van. Maar de smaak is drastisch veranderd. Ik denk dat de Filipijnse keuken heel snel populair gaat worden.” In de VS was er de afgelopen tien jaar een explosie van Koreaanse restaurants. Bourdain gelooft dat hetzelfde gaat gebeuren met Filipijnse eetgelegenheden. En dat betekent dat de trend ook wel zal overwaaien naar Europa.

Bron(nen):   The Independent