Duncan voor het eerst songfestivalpodium op

Duncan Laurence zet dinsdag zijn eerste stappen op het grote podium van het Eurovisiesongfestival in Tel Aviv. Als een van de laatste artiesten van de halve finales begint hij aan zijn repetities.

Rond de klok van 14.00 uur (Nederlandse tijd) krijgt Duncan een halfuur om zijn liedje Arcade op het driehoekige podium te repeteren. De repetitie is niet alleen voor de zanger zelf maar ook voor alle technici die Duncan straks in beeld brengen en belichten. Nederland heeft de Belgen Hans Pannecoucke en Ignace D'Haese ingevlogen voor de regie en het licht. Pannecoucke was ook in 2014, 2015, 2016 en 2018 verantwoordelijk voor de Nederlandse beelden.

Bij de eerste repetitie krijgen pers en publiek voor het eerst te zien wat Duncan gaat dragen, hoe zijn act eruit ziet en of hij bijvoorbeeld extra dansers of muzikanten op het podium krijgt. Daarna heeft hij een aantal dagen om zijn act te perfectioneren. Zijn eerstvolgende verplichting is pas zaterdag als de tweede repetitie op het programma staat. Zondag wordt het songfestival officieel geopend met een ceremonie in Tel Aviv.