Opnieuw tegenvaller voor Humberto: Geen 2e seizoen voor voetbalprogramma

Het voetbalprogramma VTBL, met Humberto Tan als presentator, krijgt geen tweede seizoen op RTL 7. "Na één seizoen trekken we met het programma onvoldoende kijkers, ondanks de verhuizing naar een nieuw tijdstip. Met de kennis van het afgelopen jaar en de resultaten van een onderzoek onder kijkers en fans was dit een logische conclusie", laat een woordvoerder van RTL 7 weten.

VTBL kwam bij RTL 7 in de plaats voor Voetbal Inside, dat vorig jaar stopte omdat Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp een contract tekenden met Talpa. Bij Veronica ging het trio verder onder de naam Veronica Inside.

De eerste uitzending van VTBL was op zondag 20 januari. Naar de eerste twee afleveringen keken gemiddeld 275.000 mensen, daarna zakte het aantal kijkers gestaag. RTL beschikt niet over de beelden van de gespeelde eredivisiewedstrijden waar de kijker behoefte aan heeft.

Nieuw programma

De enige oplossing voor de beelden was VTBL te verplaatsen naar een ander moment in de week. "We hebben deze optie onderzocht en we denken niet dat schuiven in een drukbezette voetbalweek tot meer succes zal leiden. We doen voetbalfans bovendien geen plezier door te concurreren met voetbalwedstrijden of andere voetbalprogramma’s."

Humberto Tan is na de zomer weer bij RTL 4 te zien met onder andere het nieuwe programma The Repair Shop.