Chinees Licht Festival in Rotterdam

China Light Rotterdam in het Park bij de Euromast in Rotterdam brengt licht in donkere dagen. De Chinezen vieren al eeuwenlang het Festival van het Licht om te bidden voor een goede oogst en om Taiyi, de god van de hemel, gunstig te stemmen. Dat doen ze nu ook in Rotterdam. Van 7 december 2012 tot en met 14 februari 2013 schijnt er iedere dag vanaf 17u Chinees Licht in het Park. Tot 13 januari zijn er ook dagelijks lasershows met animaties, licht, video en special effects. Meer dan 45 Chinese kunstenaars maakten 35 lichtgevende taferelen, waaronder een 100 meter lange draak, lotusbloemen op het water, talrijke diersoorten, een fruitcorridor en - last but not least - de 'Temple of Heaven', een replica van de Chinese tempel in Beijing. Je kunt tussen de taferelen doorlopen en ze ook aanraken. Ook kun je er genieten van Chinese muziek, zang, demonstraties en Chinese hapjes. De Chinese festivalondernemer Zhu Bin bouwt deze taferelen overal in China, maar ook daarbuiten. China Light Rotterdam is het grootste van Europa. Zhu Bin hoopt op minimaal 200.000 bezoekers om uit de kosten te komen. Voor het evenement is geen subsidie beschikbaar gesteld. .

Foto's: China Light Rotterdam

Bron(nen):   China Light Festival  Trouw    

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. janneke123

  Als het net zo mooi is (of misschien mooier) dan Glow in Eindhoven dan zeg ik:
  op naar Rotterdam. Graag wat reacties uit de Maasstad dan weet ik of het die 100 km waard is om te komen.

  • Redactie Welingelichte Kringen

   We zullen na ons bezoek een update plaatsen, maar reacties van anderen zijn uiteraard ook welkom.

   (in antwoord op janneke123)
  • chantalcaes

   Glow is beter te vergelijken met het Amsterdam Light Festival dat nog loopt tot 20 januari http://www.amsterdamlightfestival.com/ Daar is het werk te bewonderen van lichtkunstenaars, die bijzondere plekken in de stad en gebouwen op originele wijze letterlijk belichten. In Amsterdam kun je ook met een rondvaartboort de verschillende werken bezichtigen.

   Het China Light Festival is heel anders: in een park loop je langs sprookjesachtige figuren en krijg je uitleg over de symbolische betekenis van de afgebeelde dieren en bloemen, en gebruiken in China. Heel erg leuk om deze magische wereld met kinderen te bezoeken. In het begin bekroop me een Efteling associatie, maar dan zonder drukte, lawaai en wachtrijen. Hoe langer je er rondloopt, hoe meer je opgaat in die wereld en op een gegeven moment waan je je niet meer in Nederland. De lasershow kost maar 2,50 extra (kinderen tot 7 jaar gratis) en is zeker aan te bevelen (loopt maar tot 13 januari). De Euromast neemt ook verschillende kleuren aan die aansluiten bij de thema’s van de lasershow. Verder zijn er op zondag gratis workshops van 16:30 tot 18:00 uur voor kinderen vanaf 4 jaar: Chinese maskers, lampionnen of vliegers maken.

   Een impressie: http://youtu.be/iGaor1WdxUc

   (in antwoord op janneke123)
 2. Melify 43

  Het is zeker waard om te komen. Het is apart en net zo mooi als carnaval(only better vind ik). Ik had alleen een schets van gezien en was meteen verkocht. En het word in de mooiste stad van Nederland gehouden. Je zal er geen spijt van krijgen.

Reacties niet toegestaan