Arjan Peters dacht dat zijn geflirt met vrouwelijke auteurs wel kon

Cultuur
door Gerard Driehuisdonderdag, 28 mei 2020 om 7:59
hh 74082061
Literair recensent Arjan Peters is door de Volkskrant op non-actief gesteld vanwege zijn benadering van vrouwen. Peters, die al 28 jaar voor de Volkskrant bepaalt wat een goed boek is en wat niet, drong zich (een beetje, vermoedelijk) op aan vrouwelijke auteurs. Nog net geen #metoo, zeggen betrokken schrijfsters zoals Maartje Wortel en Bregje Hofstede, maar wel over de grens en onprofessioneel.
De Volkskrant heeft ruimte geschapen voor talrijke speculaties, door haar gevierde medewerker wel op non-actief te zetten, ook aan te geven dat dat gebeurt vanwege gedoe met vrouwen, maar zonder te vertellen wat er echt aan de hand is. Zodat over internet verhalen van literaire orgiën zwerven met Peters als middelpunt. Vermoedelijk allemaal onzin, maar De Volkskrant vindt zorgvuldigheid ten opzicht van Peters en De Volkskrant belangrijker dan zorgvuldigheid ten opzichte van schrijfsters die nu ongewild onderwerp zijn van wilde speculaties.
Volgens zijn Trouw-collega Rob Schouten, die hem goed kent, dacht de recensent dat het met een sisser zou aflopen, omdat er in zijn ogen niets onacceptabels was gebeurd.
Bron(nen): Trouw (€)