Imagine van John Lennon boven aan Top 2000

Cultuur
door anp
vrijdag, 27 november 2015 om 22:52
imagine van john lennon boven aan top 20001448661366
Van plek 38 op 1: Imagine van John Lennon voert dit jaar de Top 2000 aan. Het publiek stemde het meest op dit lied. De sentimenten na 'Parijs' zijn er debet aan, zegt de NPO.
Het nummer was de laatste tijd erg veel te horen, nadat een onbekende man de dag na de aanslagen het speelde op een piano bij de Parijse concertzaal Bataclan. Ook via sociale media is veelvuldig opgeroepen om op deze song te stemmen, die gaat over een ideale wereld waarin iedereen in vrede met elkaar samenleeft.
In de rest van de top drie is er niet veel veranderd: Queen met Bohemian Rhapsody op 2 (vorig jaar ook op 2), en Hotel California van The Eagles op 3 (vorig jaar op 1).
Troost
Jurre Bosman, zendermanager van NPO Radio 2: ,,De Top 2000 gaat over muziek en de verhalen achter de muziek. Imagine heeft na meer dan veertig jaar nog niets aan kracht ingeboet. Het nummer verwoordt perfect het gevoel na de aanslagen in Parijs. De plaat biedt veel mensen troost en geeft tegelijkertijd hoop. We sluiten het jaar af met een eervolle nummer 1.''
In de Top 2000 worden tussen eerste kerstdag en oud & nieuw de 2000 populairste platen aller tijden gedraaid, zoals luisteraars en liefhebbers afgelopen week bij elkaar hebben gestemd.
Vrijdag om 22.00 uur eindigde de stemweek. In totaal is een recordaantal van 4,5 miljoen stemmen uitgebracht. Dat is bijna 20 procent meer dan vorig jaar. Opvallend is dat 31 procent van de stemmen door jongeren onder de dertig jaar is uitgebracht.