Le Petit Prince krijgt een prachtig vervolg

Cultuur
door Admin
vrijdag, 26 november 2010 om 00:00
welingelichtekringen header 1
Le Petit Prince (of De Kleine Prins) is zo'n boek dat zowel voor kinderen als voor volwassenen geschikt is. Voor de kleintjes leest het als een sprookje, mede dankzij de prachtige platen, voor volwassenen zijn de achterliggende filosofieën boeiend. Er werden meer dan 80 miljoen boeken van verkocht.
Antoine de Saint-Exupéry (1900-1944) schreef het boekje in 1943 en zou het jaar daarop tijdens een vlucht boven de Middellandse Zee neerstorten en omkomen (het wrak werd pas in 2004 gevonden). Zijn nabestaanden (4 neven en nichten, de Saint-Exupéry bleef kinderloos) hebben, na lang soebatten, toestemming gegegeven tot het maken van nieuwe verhalen rondom de Kleine Prins, het figuurtje dat zo tot de verbeelding spreekt en een eigen leven is gaan leiden. Ze raakten overtuigd van de kwaliteit van het project en de noodzaak om De Kleine Prins een nieuwe vorm te geven die past bij de 21ste eeuw. 
Momenteel wordt de laatste hand gelegd aan een 52-delige animatieserie 'Nouvelles aventures du Petit Prince'. Daarnaast komen er onder andere games, een dvd en een pop-up-boek op de markt. Klapstuk is de 3D-verfilming door de maker van Kung Fu Panda, die voor 2014 staat gepland. Maar verwacht geen vechtende, moraliserende Petit Prince. Hij zal even filosofisch als altijd zijn. Zoals de beheerder van de nalatenschap benadrukt: 'Il parle aux plantes et aux animaux, il écoute avec son coeur.'