Marco Borsato vraagt justitie om onderzoek naar insinuaties

Cultuur
door anpdonderdag, 09 december 2021 om 19:45
marco borsato vraagt justitie om onderzoek naar insinuaties1639076200
Marco Borsato heeft het Openbaar Ministerie via Knoops' Advocaten gevraagd onderzoek te doen naar de bron van de geruchten die over de zanger de ronde doen. Verschillende bronnen hebben hem van grensoverschrijdend gedrag beschuldigd.
"Reeds medio 2020 is door de heer Marco Borsato aan Knoops’ Advocaten NV verzocht om een onderzoek in te stellen naar een aantal insinuaties verband houdend met de aantijging dat hij grensoverschrijdend seksueel gedrag zou hebben vertoond met minderjarige meisjes. Tot dusverre heeft hij geen aanleiding gezien om op deze roddel in het openbaar te reageren", zo staat in een verklaring.
Omdat de geruchten blijven aanhouden en dat schadelijk is voor zijn "persoonlijke integriteit en reputatie" heeft Knoops' Advocaten justitie benaderd om onderzoek te doen. Borsato klaagt verder niemand aan en zal ook niet meer reageren op de berichten.
Het management van Borsato liet vorige week nog weten dat de zanger "op enig moment dat hem uitkomt" met een verklaring zou komen.
Verschillende roddelkanalen brachten de afgelopen tijd dat Borsato zich schuldig zou hebben gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag tijdens een van de barbecues die de zanger jaarlijks organiseerde voor de zangers en zangeressen die hem als coach kozen in The Voice of Holland en The Voice Kids.