Varkensoren en zeewier: dit zijn de voedseltrends voor 2016

Cultuur
door Admin
zondag, 27 december 2015 om 16:44
welingelichtekringen header 1
We hebben er nog weinig trek in, maar in 2016 zullen we er echt aan moeten geloven: een meelwormenburger of gebakken sprinkhaan. De eiwitrijke insecten zullen steeds vaker op het menu staan de komende jaren. De Sri Lankese keuken zal populair worden volgend jaar. De smaken zijn extremer dan die van de Indische keuken. Een typisch gerecht uit Sri Lanka is een hopper, een soort pannenkoek met rechtop staande randen, die je kunt vullen met een pittige curry. In 2016 eten we Franse canelés. een specialiteit uit Bordeaux. Het gebakje lijkt qua vorm op een Spaanse flan, maar smaakt eerder naar crème brûlée. Een kopje vol fruit met daarover heen stukjes kruimeldeeg, dat is de hippe variant van de mug cake. Vijf minuten in de magnetron en klaar is je gezonde hapje. In de betere restaurants zullen we in 2016 vaak varkensoren op de kaart zien staan. Het liefst de oren van biggetjes, krokant geserveerd met een salade en aioli. De Olympische Spelen zorgen ervoor dat de Braziliaanse keuken weer in trek is. Denk aan bolinhos (krokante rijstballetjes) of feijoada (een stoofpotje van varkensvlees en zwarte bonen). Daar drink je dan een lekkere caipirinha bij. Geen pizza of Chinees, maar een tweesterrenmaaltje, gewoon bij je thuis bezorgd. Het aantal goede restaurants dat afhaalmaaltijden aanbiedt zal sterk toenemen volgend jaar. De gerechten zijn iets goedkoper, omdat je ze thuis op eet.
Elk jaar storten hippe foodies zich weer vol overgave op een aantal nieuwe bijzondere hapjes. In 2016 maken boerenkool en flan plaats voor insecten, zeewier en canelés. Experts noemen een aantal trends, die ze verwachten.
Zeewier Zeewier wordt de nieuwe superfood. In Azië wordt het al eeuwen in de keuken gebruikt, maar in het Westen wil het maar niet echt door breken. Zeewier is gezond, lekker en op allerlei manieren te bereiden.
Bron(nen): Goed Gevoel