Week van de waarheid voor Clarkson en BBC

Cultuur
door anp
maandag, 16 maart 2015 om 5:35
week van de waarheid voor clarkson en bbc1426486394
Het wordt een belangrijke week voor Jeremy Clarkson en de BBC. Deze week zal de presentator van het populaire autoprogramma Top Gear aan de BBC moeten uitleggen wat er nu precies is voorgevallen tijdens opnames. Een breuk tussen de presentator en de BBC zou voor de Britse omroep een financiële sof zijn, want Clarkson en zijn programma brengen miljoenen in het laatje.
Clarkson werd vorige week geschorst, omdat hij op 4 maart tijdens opnames van Top Gear een producer zou hebben geslagen. Clarkson en andere mensen die betrokken waren zullen deze week met het hoofd van de Schotse tak van de BBC, Ken MacQuarrie, praten.
Onderwijl doen de wildste geruchten de ronde over waarom Clarkson de producer, Oisin Tymon, sloeg. Clarkson zou boos zijn geweest over de catering, klonk het. Maar zondag ontkenden bronnen rond de presentator dat in The Mail on Sunday. Clarkson zelf zou helemaal klaar zijn met de BBC en hintte in zijn wekelijkse column in The Sun zaterdag op een vertrek.
Een online petitie om de populaire, maar tegelijk bepaald niet onbesproken presentator te behouden voor de BBC nadert inmiddels de miljoen ondertekenaars.