‘Ook KLM laat piloten met weinig brandstof vliegen’

Ook de KLM oefent druk uit op haar piloten om met zo min mogelijk brandstof te vertrekken. Daarmee worden bewust ernstige veiligheidsrisico's genomen, vindt de SP. Dat meldt het AD. SP-Kamerlid Farshad Bashir sprak met meerdere werknemers van de luchtvaartmaatschappij. 'KLM laat piloten doelbewust met te weinig brandstof vliegen om kosten te besparen', concludeert hij. Deze 'zuinigheid' leidde in 2009 tot een incident dat tot nu toe buiten de publiciteit bleef, maar dat vermeld staat in een rapport dat het AD in handen heeft. Een piloot moest een tussenlanding maken. Ook piloten van Ryanair zeggen onder druk te worden gezet om zo min mogelijk brandstof mee te nemen.

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. Wookie

    Meneer Bashir heeft zich niet voldoende in de materie verdiept. KLM wil graag dat er zo mn mogelijk wordt getankt. En dat willen de KLM vliegers zelf ook. Tevens krijgen de vliegers alle ruimte om extra brandstof mee te nemen.

    Bij KLM mogen de vliegers een grote mond hebben. Bij Ryanair niet, daar mogen ze niet lid worden van de Ierse pilotenvakbond. DAT is het probleem en DAAR zou de SP zich druk om moeten maken.

Reacties niet toegestaan