Nederland is een prima land om geboren te worden

Waar kun je beste geboren worden? Er zijn handige onderzoeken waar gekeken wordt naar objectieve factoren als inkomen, gezondheidszorg en onderwijs. En er wordt gekeken naar subjectieve dingen: Hoe gelukkig en optimistisch zijn mensen? Nederland staat wereldwijd in de top-10: Op plaats 8. Onder Zwitserland, Australie, Noorwegen, Zweden, Denemarken, Singapore en Nieuw Zeeland. Nederland staat boven onder meer: De Belgie, Duitsland, Finland, de VS, Engeland en Frankrijk. Dit is wereldwijd de top-80 zoals gepubliceerd in The Economist: Interessant: De verschillen met hetzelfde lijstje uit 1988. Toen stond bijvoorbeeld de VS nog op de eerste plaats. En Nederland stond onder Frankrijk, Duitsland en Engeland. De Scandinavische landen die nu hoog scoren stonden toen een stuk lager. Nederland is eigenlijk heel stabiel: Nu op de achtste plaats, toen op de tiende.          

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. malky

  In 1988 stond je op de 27e plek als Griek, en nu 34e.
  Onderzoekje m.m.v. Diederik Stapel?

 2. PaulusJ

  Aaiiiii dit gaat pijn doen hier: Israël op een keurige 20e plaats

 3. Desperanto

  Johoo, boven de Finnen!!

 4. Karel Kritisch

  De Belgie?

 5. catchit64

  Wie ondervragen ze eigenlijk voor dit soort onderzoeken? Hoe vaak ben jij ondervraagd over dit soort zaken? Graag wat bronvermelding voortaan anders scharen we dit soort onzin standaard onder de noemer “Stapelisme”.

 6. RhodBerth

  Dat de scandinavische landen in 1988 laag stonden is logisch, toen hadden zij hun monetaire crisis. Dat weten niet veel mensen, die nu beweren dat de Euro slecht is omdat het in Scandinavie zonder euro zoveel beter gaat. Dat komt dus doordat zij hun diepe crisis al gehad hebben en nu de vruchten plukken van de hervormingen die toen gedaan zijn.

Reacties niet toegestaan