T-Mobile ontketent prijzenslag internet thuis

T-Mobile Nederland ontketent een prijzenoorlog voor thuisinternet. De telecomprovider gaat de strijd aan met KPN en VodafoneZiggo met een goedkope deal voor combinaties van vast en mobiel internet. Het gecombineerde abonnement dat sinds dinsdag beschikbaar is, scheelt de consument 30 tot 50 euro per maand, aldus T-Mobile.

Het telecombedrijf zegt met de gebruikelijke marktpraktijk te breken om een hogere prijs voor sneller internet thuis te vragen. Mobiele klanten van T-Mobile kunnen voortaan voor 25 euro per maand thuis de snelste beschikbare internetverbinding krijgen. De deal geldt alleen voor klanten met een abonnement voor onbeperkt mobiel internet bij T-Mobile en blijft twee jaar in stand. De enige prijsverhogingen zullen inflatiecorrectie zijn, belooft het concern.

T-Mobile heeft zo'n 5,5 miljoen mobiele klanten die potentieel voor het gecombineerde abonnement kunnen kiezen. Hoeveel van hen al een onbeperkte internetbundel hebben, wil het telecombedrijf niet prijsgeven uit concurrentieoverwegingen. Bovendien hoopt het concern om klanten van de concurrenten te lokken met de nieuwe deal.

Klanten die al een glasvezelaansluiting bij T-Mobile hebben, kunnen op een snelheid van 1 gigabit per seconde rekenen. Dat zijn zo'n 1,1 miljoen adressen. Bij andere klanten geldt vooralsnog een snelheid van maximaal 100 megabit per seconde.