Bijna nergens dalen huizenprijzen zo snel als in Nederland

Nederland is bijna hekkensluiter. Alleen in Spanje zijn de huizenprijzen het afgelopen jaar nog harder gedaald. In alle andere vergelijkbare landen daalden de huizenprijzen minder hard dan in Nederland (-6.8%) In landen als Frankrijk, Engeland, Ierland, Zweden en Italie is de daling (veel) geringer).  In andere landen was er vorig jaar zelfs een stijging van de prijzen: De VS, Oostenrijk, Zwitserland, Duitsland en Canada. Als op wat langere termijn kijkt doet Nederland het minder slecht met een prijsdaling sinds van 2007 van 13.5%. Landen met veel grotere prijsdaling zijn: de VS -20 procent, Ierland -49, Spanje -24. Er zijn ook landen waar de huizen in die periode duurder werden: Hong Kong + 86 procent, Oostenrijk + 23, Switzerland +21, Canada + 20.  

Bron(nen):   Economist      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Herman Cain

  Het is allemaal een grote luchtbel. De prijzen zullen overal barsten zeker in die landen waar de prijzen nog aan het stijgen zijn. De maximale prijsstijging per jaar kan nooit hoger zijn dan de gemiddelde inflatie van 3 procent of anders gaan de prijzen op een gegeven moment keihard zakken en helemaal terug bij af.

 2. Vogelbeest

  De huizenprijzen in Nederland zijn opgeblazen door de kunstmatige schaarste aan bouwgrond. Varkens mogen niet in flats, maar mensen moeten wel, want een eengezinswoning is zeker in de randstad onbetaalbaar. Een vrijstaand huis is in Nederland een luxe-produkt.
  Kijk je bijvoorbeeld in België zie je met name in Vlaanderen een even grote bevolkingsdichtheid als in Nederland, maar door de koeien op de 2e plaats te zetten is het voor de Belg met een modaal inkomen wel mogelijk om een leuk huis te bewonen.

  Zo lang landbouw voorrang krijgt boven mensen zullen de huizenprijzen in Nederland weer stijgen zodra de crisis afgelopen is.

 3. Jos Deuling

  Ik heb een aantal grafieken gemaakt met de ontwikkeling van de huizenprijzen in Frankrijk en Spanje. De gegevens zijn afkomstig van het INSEE (Institut national de la statistique et des études économiques) en het INE (Instituto Nacional de Estadística).

  De grafieken tonen de Huizenprijsindex per kwartaal en per jaar. Helaas slechts tot en met het 3e kwartaal van 2012.

  De Franse grafieken vind je hier :

  http://www.affidata.com/sh/huizen-te-koop/ontwikkeling-huizenprijzen-huizenmarkt-frankrijk

  De Spaanse grafieken hier :

  http://www.affidata.com/sh/huizen-te-koop/ontwikkeling-huizenprijzen-huizenmarkt-spanje

 4. villa verhuur spanje

  Dat is het leuke voor ons .. Nu de mensen die moeten vrezen om een ​​huis te kopen alleen om zijn hoge prijs, nu kopen ze met veel geluk … Ik zal deze blog delen met mijn alle vriendjes die ook op zoek naar de huis ….

Reacties niet toegestaan