Hun eigen geld verdienen? Dat hoeven Harry en Meghan in dit leven niet meer

Prins Harry en zijn vrouw Meghan Markle doen een stapje terug als lid van het Britse koninklijk huis. Na jarenlang het randje op te hebben gezocht van de koninklijke protocollen kiezen ze nu definitief voor een leven in de luwte. Één van de redenen die de dertigers noemen is dat ze financieel onafhankelijk willen worden. Ze willen hun eigen geld verdienen. Nu is dat niet direct nodig met een geschat vermogen van zeker 38 miljoen euro.

Meghan Markle heeft met haar acteerwerk een persoonlijk vermogen opgebouwd van zo’n 4,5 miljoen euro. Ze verdiende met haar rol in de populaire Amerikaanse advocatenserie Suits 37.000 euro per aflevering, wat haar per jaar bijna 4 ton opleverde. Verder speelde ze in diverse films, had ze jarenlang een eigen lifestyleblog en werkte ze mee aan een Canadees kledingmerk. Ook daar verdiende ze nog vele tonnen mee.

Prins Harry is nog veel rijker. Hij zou bijna 35 miljoen euro bezitten. Dat heeft hij vooral geërfd van zijn moeder, prinses Diana, en van zijn overgrootmoeder, de moeder van koningin Elizabeth. Verder verdiende Harry 53.000 euro per jaar als officier in het Britse leger.

Het koppel zou zich nu vooral willen gaan inzetten voor een eigen liefdadigheidsorganisatie.