De goudprijs staat op een gevaarlijk kruispunt

De goudprijs is sinds de financiële crisis tot ongekende hoogten gestegen. Analisten komen nu tot de conclusie dat de goudprijs naar beneden bijgesteld gaat worden, schrijft Business Insider. De gemiddelde 50 dagen-curve en de gemiddelde 200 dagen-curve van de goudprijs hebben elkaar doorkruist. Dat is volgens analisten het teken dat het  goud flink zal dalen.  Beleggers verwachten dat de rente gaat stijgen als het einde van de crisis in zicht is, waardoor de goudprijs daalt. Goud wordt voornamelijk gekocht in tijden van onzekerheid en angst en die is langzaam aan het verdwijnen in de wereldeconomie. Gisteren werd er nog meer dan $ 1600 per ounce betaald. Vandaag $ 1591.

Bron(nen):   Business Insider      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Peter Rokers

  Wie denkt dat het einde in zicht is gelooft teveel de kaboutertjes in Brussel.
  Ik kan je ook een aardig sprookje vertellen en je wordt badend in je eigen zweet wakker: het is ons laatste jaar. We staan aan de vooravond van hysterische taferelen.
  Het aantal zelfmoorden als gevolg van de steeds dieper wordende krisis stijgt explosief.
  Brussel neemt ons voortdurend in de maling.
  Ik bereid me tenminste voor op de dood.
  Het is gewoon een feit dat de top meedogenloos en gewetenloos is.
  Je laatste hoop is nog een baantje in China, maar aan het einde van het jaar staan alle treinen en vliegtuigen stil in het westen.

  Het roer moet niet drastisch om want daar is het al te laat voor.
  De narcisten zijn aan de macht en ze gaan ijskoud door met het verwoesten van miljarden mensenlevens. Dat ze daarmee hun eigen leven in gevaar brengen dat interesseert ze niet.

 2. malky

  investeren op basis van dergelijke grafieken is als autorijden op basis van wat je ziet in de achteruitrijspiegel.

 3. Karel Kritisch

  Goud = schaars en van fiatgeld komt steeds meer.. inkt en papier..inflatie. Banken kopen massaal goud op. Goud wordt duurder..de komende jaren.

 4. jantje uitnederland

  De goudhandelaren hebben hun posities kennelijk ingenomen.

 5. Het kan anders...

  Valt toch wat tegen dat WIK klakeloos deze anti goud propaganda overneemt zonder enige vorm van nuancering of kritiek. De stellingen in het artikel raken namelijk kant nog wal; anders gezegd: het is eigenlijk aperte nonsens!

Reacties niet toegestaan