Deze slak weegt 1 kilo, eet alles en legt zonder slakkenseks 1200 eitjes per jaar

In het ene artikel staat dat deze slak wel 30 centimeter kan worden. Andere verslaggevers houden het op ruim 20 centimeter. Ze zijn het wel eens over 't gewicht: 1 kilo. Het beest eet alles. Wel vegetarisch: planten, groenten, bladeren. 1 slak legt wel 1200 eitjes per jaar. In Australië worden ze er knap zenuwachtig van. Er is namelijk zo'n  Afrikaanse reuzenslak in de haven van Brisbane gevonden. Het beest heeft er amper natuurlijke vijanden, vernietigt oogsten en kan tegen extreme temperaturen. De autoriteiten in Australië hebben maar 1 slak  gevonden, maar blijven op hun hoede. Komen ze ook in Nederland voor? Ja, weekblad Mare van de Leidse universiteit bericht deze week over student biologie Anna Schwarz (20) die ze voor de lol houdt. Ze heeft 3 exemplaren. Ze zegt: 'Op zoek naar iets bijzonders ging ik naar een beurs met slangen, spinnen en schorpioenen. Ik heb ze voor mijn verjaardag gekregen.’ Intussen planten de slakken van Anna zich ook vrolijk voort: Ze vond 200 eitjes. Er is ook al eens een slak ontsnapt, die ze gelukkig terug vond. Deze slakken leggen eitjes zonder een mannetje. De slakken zijn mannetje en vrouwtje tegelijk. Ze maken dus eitjes zonder slakkenseks. Voorplanting gaat dan ook razendsnel. Deskundigen zeggen dat ze tot de schadelijkste slakken ter wereld behoren. (met dank aan Melle Garschagen - NRC)

Bron(nen):   ABC  BrisbaneTimes  Yahoo  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. IwanovKapotjeplov

  Als deze slak zo schadelijk is, waarom mag je ze dan wel als huisdier houden? Vroeger of later ontsnapt er altijd eentje en dan is natuurlijk de ellende niet te overzien.

 2. Elise

  Leuke dieren en ideaal voor studenten (kosten in onderhoud niet veel en je kan zo een nachtje weg als je voor voldoende eten zorgt)
  Daarnaast zijn ze toegestaan als huisdieren, maar uitzetten van deze dieren is verboden.

  Ben op het moment in bezit van 3 van deze prachtige beesten (2 zoals op de foto en 1 albino)

 3. HP te C

  Maar…
  Zijn ze eetbaar? En in dat geval eerder een oplossing dan een probleem wellicht?

Reacties niet toegestaan