Er zijn veel te veel taxi’s

Het gaat slecht met de taxibranche. Ongeveer de helft van de bedrijven lijdt verlies. Chauffeurs draaien overuren om hun inkomsten aan te vullen. Dat schrijft de krant Spits. Volgens secretaris Hubert Andela van Koninklijk Nederlands Vervoer is in Nederland de drempel te laag om een taxibedrijf te beginnen. 'Door lange dagen te maken verdienen ze nog net een boterhammetje, maar er zijn te veel taxi's', aldus Andela. Vooral straattaxi's hebben last van de zuinigheid van klanten. De chauffeurs rijden volgens een onderzoek van sociaal fonds taxi vaak onder de maximumprijs en bij meer dan 10 procent van de ritjes wordt vooraf met de klant een mooi prijsje afgesproken.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Klinkt als marktwerking in actie.

 2. Niegol

  Tja, en gek genoeg zijn taxi’s vrijwel overal in het buitenland (ook andere europesche landen) stukken goedkoper…
  Waar blijft dat geld dan?

 3. Dead Silence

  In Seoul zit ik een uur in de taxi, onderuitgezakt, tv, radio, alles voor 30 tot 35 euro. Dat is hier het starttarief. En wat hier achter het stuur zit is op enkelen na tuig.

 4. Sander Van Oranje

  teveel taxi’s….of te weinig klanten

 5. John

  verborgen werkloosheid

 6. plattekleppet

  Die peperdure Mercedessen moeten ergens van betaald worden. Een ritje Schiedam-Rotterdam van nog geen 10 minuten kost je 35 euro of meer. Belachelijk natuurlijk.

Reacties niet toegestaan