Het is (te) eenvoudig om geen belasting te betalen

Fraude met belasting is makkelijker da je denkt. Medewerkers van de Belastingdienst zeggen dat de staat jaarlijks miljarden aan belastinginkomsten misloopt. Door tijdgebrek worden duizenden mogelijke fraudegevallen niet behandeld. Dat zegt het personeel van de Belastingdienst (volgens de NOS) in een enquête van vakbond Abvakabo FNV. De medewerkers zeggen dat er meer mankracht nodig is om te controleren en te innen. Er is vooral te weinig controle op aangiftes van tijdelijke werknemers uit diverse Midden- en Oost-Europese landen. Deze groep blijft na hun vertrek uit Nederland vaak ingeschreven staan, waardoor ze vaak ten onrechte nog in aanmerking komen voor een AOW-uitkering. Ook geven tienduizenden belastingplichtigen op geen inkomsten te hebben en maken veel mensen onterecht gebruik van bijvoorbeeld de kinderopvangtoeslag.

Bron(nen):   NOS      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Heldoppantoffels

  Helaas loop je het risico dat de belastingdienst het geld tot 5 jaar later nog even met terugwerkende kracht en rente komt halen.

  • Michiel Thalen

   Maar als ze niet controleren komen ze ook 5 jaar later niet controleren.
   Voornaamste risico is trouwens niet de rente, maar de boete. Anders zou je gewoon alles op de bank (niet in cyprus) zetten en hopen dat ze niet langskomen. Risicoloos

   (in antwoord op Heldoppantoffels)
  • Loobs

   Bij tijdelijke werknemers uit Midden – en Oost-Europese landen? Lijkt me niet.

   (in antwoord op Heldoppantoffels)
 2. Peter Smokers

  Ah, vandaar dat we steeds de lul zijn en onder het minimum zitten. Na een foutje toch weer dubbel terug moeten geven. Verkeerde jaar. Wist ik veel. Heb er speciaal opgelet dit keer. Niks vorige perioden. Voor ingevuld. Met voorbedachte rade word je er dus ingeluisd.
  Nee, ziektewet is vorige periode. Maar na 3 jaar weet ik het ook niet meer. Een baan weer van 32 uur, En na ziektewet toch geen WIA, maar 3 maanden WW, maar meteen door naar de bijstand.
  En van bijstand dus weer 32 uur en nu weer WW.
  En nu ineens tot zomer 2014.

  Wil ik dit toch wel begrijpen of ben ik daar te slim voor ?

  Sloop de EU en EMU, want dan weet je helemaal niet meer waar je geld blijft en kom je zeker niet meer aan werk.
  Dat gaat naar de BRIC landen.

Reacties niet toegestaan