De ING en iDeal-storing door hackers aanval

Het journaal onthult vanavond dat de ING-storing - en vermoedelijk ook de iDeal-storing zijn veroorzaakt door internetpiraten die massaal ING en andere Nederlandse banken hebben bestookt. ING is daardoor vandaag platgelegd, en de iDealstoring heeft vermoedelijk dezelfde oorzaak. Het ging om een zogenaamde Ddos aanval

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Oh_Oh_SarCastro

  een Ddos aanval legt de servers plat, daar krijg je geen fout banksaldo van. Leuk geprobeerd.

  • Paulraw

   De media helpen gretig mee om het imago van de banken te beschermen.Zo van ”gelukkig maar,het waren niet de banken die de oorzaak waren van het probleem”.

   (in antwoord op Oh_Oh_SarCastro)
  • Edcellent

   Het ging om de storing van vandaag. De saldiproblemen waren gisteren.

   Je schrijft: “Leuk geprobeerd.” Wat suggereert dat?

   (in antwoord op Oh_Oh_SarCastro)
   • DutchBag

    Geen idee wat het precies suggereert, maar ik moest lachen toen ik het las :p (ik zag dankzij deze opmerking voor me hoe de mensen bij de ING met dit soort “snode leugentjes” komen en zich dan elke keer weer in de handen en wrijven zodra het in het nieuws komt en dan denken:”hebben wij ze weer even flink te pakken”)

    (in antwoord op Edcellent)
  • Bert Schimmel

   Deze storing kwam nadat de storing waarbij verkeerde saldo’s verschenen was opgelost. De servers zijn daarbij wel degelijk platgelegd, waardoor de ING en iDeal niet te bereiken was.

   (in antwoord op Oh_Oh_SarCastro)
 2. Anton van Haasteren

  Volgens mij een gecombineerde actie van staten als Iran en Noord Korea, die overigens al aan het dreigen was met oorlog.
  Denk niet dat het van China kwam, die is alleen maar op zoek naar informatie.

Reacties niet toegestaan