Google zou WhatsApp gaan kopen. 1 miljard dollar

Er zijn volgens Digital Trends stevige geruchten dat WhatsApp wordt overgenomen door Google. Het enige dat nog in de weg zou staan is de prijs. Die zal rond de miljard dollar liggen. Google is van bijna alle markten thuis, maar niet van die van de messaging, berichtendiensten zoals WhatsApp. Zeker onder jongeren is het een zeer populaire dienst, die wedijvert met bellen en Facebook. Veel jongeren gebruiken heel veel WhatsApp, en bellen en facebooken veel minder. Door de eventuele overname zou Google in een klap marktleider zijn in dit segment. WhatsApp zou een jaarlijkse omzet hebben van 100 miljoen. Deels door de aanschafprijs van de app (0,99 per jaar), deels door advertentiedeals en afspraken met telecombedrijven

Bron(nen):   Digital Trends      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Tja, ik weet het nooit met dit soort deals. Is zo’n app nu echt 1 miljard dollar waard? De techniek kan het niet zijn. Die know-how hebben ze bij Google ongetwijfeld zelf in huis. Wat dat betreft kunnen ze zelf ook wel zo’n app in elkaar draaien.

  Dan blijft de naam over, Whatsapp. Daar betaal je voor. En dan vind ik 1 miljard schromelijk overdreven. Vraag maar aan de Telegraaf. Die zitten nu met Hyves opgezadeld.

  • Buck Danny

   Niet alleen de naam blijft over, maar vooral de informatie die via Whatsapp verstuurd wordt. Gesprekken, foto’s, filmpjes; alles wat mensen bezighoudt en Google dus wil verzamelen.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
 2. Marcel van Houten

  Whatsapp doet niet aan reclame op de app. Als de app naar google gaat dan zal dat vast wel veranderen.

  1 miljard is wel een behoorlijk bedrag, maar de populairiteit van de app groeit nog steeds. De vergelijking met hyves gaat mank omdat hyves bij de verkoop al enorm snel minder populair werd.

 3. Whatsapp

  Whatsapp verdient momenteel inderdaad aan de 0,99 cent, maar plant na dit jarenlang volgehouden te hebben om eindelijk eens goed geld te verdienen aan Whatsapp middels een maandelijks Whatsapp-abonnement. Whatsappen gaat dus per maand geld kosten en ja, dan kun je veel meer pakken dan een miezerige $1 miljard euro.

  Wel denk ik dat wanneer Google de touwtjes in handen krijgt dit wel de beveiliging van Whatsapp ten goede komt. Ik whatsapp al een tijdje niet meer door verschillende Whatsapp hacks die op het internet rondbazuinen waar zelfs m’n oma mijn gesprekken doodeenvoudig mee kan lezen. Dat moet dus beter. Ik ga dus momenteel gewoon voor de veilige Facebook Messenger…

Reacties niet toegestaan