7 onjuiste overtuigingen over geld

Psych Central somt een aantal hardnekkige en vaak gevaarlijke misverstanden op over geld. 1. Het maakt gelukkig. Er is erg veel bewijs dat dat niet waar is. 2. Geld is het scorebord. Als ik veel geld heb, dan heb ik gewonnen in het leven. En anders heb ik verloren. Terwijl er zoveel andere aspecten zijn die er toe doen. 3. Iemand gaat voor me zorgen. Veel mensen hebben het wonderlijke idee dat ergens aan de einder er iemand staat die hun problemen gaat oplossen. Het houdt af van de eigen verantwoordelijkheid. 4. Er is altijd meer geld (nodig). Veel mensen vinden het lastig te accepteren dat met wat zij hebben niet alles mogelijk is en willen hebben wat anderen hebben. Desnoods door schulden te maken. 5. 'Die mensen zullen wel iets slims op het spoor zijn, dus dat moet ik ook doen'. In Nederland was dat zichtbaar in de periode dat ineens particulieren allemaal gingen beleggen. Of aandelen World Online kopen, omdat hun collega dat ook deed. Dat andere mensen (massaal) iets doen, hoeft niets te betekenen en zeker niet iets goeds. 6. Financiële Goeroes brengen het heil. Je kunt tamelijk ongenuanceerd zeggen dat zogenaamde deskundigen niet beter weten dan jij waarvan je rijk wordt. 7. Je geld beheren is niet veel werk.   Maak geen van deze fouten en het zal je goed gaan. Financieel.

Bron(nen):   Psychcentral      

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Prikker

  reactie verwijderd; zie huisregels: ‘Als uw reactie is verdwenen, was deze naar onze mening niet van waarde voor volgende bezoekers.’ Chantal Caes

 2. Marylena Abercrombie

  U can never be too thin or too rich… #grotekorrelzout 😉

 3. Floris

  Wat een ontzettend schrijnend slecht, open deur intrappend lijstje. Werkelijk. Wat beoogt Psychcentral hiermee? En wat beoogt Welingelichtekringen hiermee om deze onzin door te plaatsen?

 4. Bart

  genant artikel, genante lijst.. ‘Maak geen van deze fouten en het zal je goed gaan. Financieel.’ hahaha

Reacties niet toegestaan