“Kappers volgende week weer open zonder mondkapje”

Er komt een einde aan je coupe corona. Vanaf volgende week mogen kappers mogelijk weer open. Ook voor andere contactberoepen zouden de coronamaatregelen worden opgeheven. Dat zeggen 'Haagse bronnen' tegen de Telegraaf.

Kondigde het kabinet eerder nog aan dat alle maatregelen zouden worden verlengd tot 18 mei, daar lijkt het nu op terug te komen. De aantallen besmettingen en opnames gaan zo hard naar beneden dat eerdere versoepeling mogelijk zou zijn.

De contactberoepen, behalve kappers ook onder meer fysiotherapeuten, masseurs en podologen, staan boven aan het lijstje om weer van start te mogen. Ze zouden zelfs niet verplicht zijn om een mondkapje te dragen. Extra onderzoek van het Outbreak Management Team (OMT) heeft uitgewezen dat er geen overtuigend bewijs is dat een mondkapje heel erg veel uitmaakt.

Er is nog niets definitief. Het crisisberaad van morgen zal uitsluitsel bieden. Het resultaat daarvan zal uitgebreid worden besproken in de persconferentie nadien. Eerder lekte al uit dat de terrassen mogelijk vanaf 1 juni weer open gaan.