‘Miljard euro EU-steun Egypte verdwenen in zwart gat’

Een miljard is teveel om zomaar te verdwijnen. Maar in Europa kan het. De Europese Rekenkamer heeft zware kritiek op de besteding van 1 miljard euro EU-steun voor Egypte. Het is volstrekt onduidelijk of het geld efficiënt en rechtmatig is besteed. Dat meldt de Volkskrant dinsdag. Rekenkamerlid Karel Pinxten presenteert dinsdag het rapport. Maar daarin staat niet welk deel van de EU-hulp door mismanagement of corruptie is verspild. 'We weten simpelweg niet hoe het geld is besteed, dus ook niet hoe fout', aldus Pinxten, die spreekt van een 'zwart gat' waarin het miljard is terechtgekomen. Tussen 2007 en 2013 maakte de Europese Unie ongeveer een miljard euro over naar Caïro. Zeker 600 miljoen euro ging rechtstreeks naar het ministerie van Financiën. Het geld was bedoeld voor zorg, sociale voorzieningen en transport, maar de Rekenkamer heeft hier nooit enige rekening van gezien.

Bron(nen):   Financial Times      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Genuine_Defector

  Tja… Gelukkig hebben we het geld hier niet hard nodig.

 2. Pietje_Precies

  Heel de politiek is verbaasd. Verder is geen enkele burger verbaasd.

 3. Buck Danny

  En maar vragen om meer vanuit Brussel.

 4. Paulraw

  Maar als de ene AOW-er de andere gratis helpt wordt hij gekort op zijn AOW

 5. Paulraw

  Ach ,dat ene miljard halen we wel weer hier
  http://www.trouw.nl/tr/nl/4492/Nederland/article/detail/3279807/2012/06/30/AOW-er-als-de-nieuwe-crimineel.dhtml

  Binnenslands moet gewone burger wel voor alles verantwoording afleggen…

 6. Bert van Dijk

  Gekmakend. Vooral in het licht van onderstaande nieuwsfeit. BLIND zijn ze in Brussel en Den Haag:

  http://www.trouw.nl/tr/nl/4496/Buitenland/article/detail/3460385/2013/06/17/Egyptische-terrorist-wordt-gouverneur.dhtml

 7. Dead Silence

  De meest agressieve tumor die ooit is waargenomen en exponentieel expandeert heet Brussel.

 8. Har Davids

  Stomme vraag, natuurlijk, maar waarom wordt er geld gepompt in een land dat niet bereid is om de problemen zelf aan te pakken? Egypte is eerder theocratisch dan democratisch, en dan hoef je niets te verwachten. Volgens mij is dit iets dat in Den Haag dringend op de agenda gezet moet worden.

 9. Anna

  Wat te denken van nog eens 5 MILJARD die de EU zakkenvullers willen storten ? En in ons land worden de tehuizen voor onze senioren gesloten , hoe diep kan een land zinken , oudere mensen die met bloed zweet en tranen ons land hebben opgebouwd ( jaaaa , die Nederlanders ) worden als paria’s behandeld , als zijnde te duur , het is een f*cking schande wat die bende in den Haag uitvreet , we worden kaal geplukt en uitgeknepen ,voedselbanken kunnen de aanvragen niet aan , maar er worden vele Miljarden door het riool geplempt en de Nederlander blijft op zijn handen zitten , in andere landen gaan ze met honderd duizend de straat op ! Het volk behoort de baas te zijn maar dan moet je wel met je r**t uit die stoel komen !!

 10. disqus_cDEBEY6Kl8

  Mijn voorspelling, die 5 miljard gaat ook spoorloos verdwijnen.

Reacties niet toegestaan