Vestia legt beslag op de miljoenen van topman Staal

Woningcorporatie Vestia heeft zijn oud-topman Erik Staal persoonlijk voor een schade 1,9 miljard euro aansprakelijk gesteld. Onder zijn leiding sloot de woningcorporatie contracten af voor miljarden aan financiële producten, die tot een immense strop leidde. Vestia ging bijna failliet onder die last. Staal kreeg vervolgens 3,5 miljoen vertrekpremie, waarvan hij nu prettig leeft op de Antillen
Vestia stelt Staal nu aansprakelijk voor de hele schade. Het is het hoogste bedrag waarvoor een privépersoon in Nederland aansprakelijk is gesteld.  De corporatie heeft beslag gelegd op alle bezittingen van de tot vertrek gedwongen bestuurder: zijn woning in Krimpen aan de Lek, een riante villa op Bonaire en zijn opgebouwde pensioen van 3,5 miljoen euro.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Har Davids

  Het zou tijd worden dat de verantwoordelijken voor de financiële chaos eens aangepakt worden. Nu nog even afwachten of er nog meer voor de bijl gaan.

 2. Dead Silence

  Eindelijk worden nu individuen persoonlijk verantwoordelijk gesteld voor wanbeleid. Dat moet ook gelden voor een raad van comissarissen, die alles goedkeuren. Alleen zo houden we de echte goede leiders over en belanden zelfverrijkers in de goot waar ze thuishoren.

 3. utsjaermets

  Wellicht zou iets dergelijks ook voor politici moeten gelden. Zouden ze dan op een andere manier met andermans (ons) geld om gaan ? Praktisch natuurlijk niet uitvoerbaar maar gewoon even ‘voor de discussie’.

 4. disqus_cDEBEY6Kl8

  Geen roestvrij staal, was het een pvdaer of vvder?

Reacties niet toegestaan