Prachtige infografiek van de wereldbevolking

Sinds 1950 is de wereldbevolking niet alleen zeer sterk gegroeid, maar is het zwaartepunt ook verschoven. De Economist maakte daarvan deze prachtige infografiek. Let op de projectie voor 2050: dan wonen er meer mensen in India dan in welk ander land ook  

Bron(nen):   Economist      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. RhodBerth

  Uit deze grafiek blijkt vooral dat de overbevolking geen europees probleem is maar een probleem van 3e wereldlanden.
  En hieruit blijkt ook dat uiteindelijk het verhogen van het welvaartsniveau er voor gaat zorgen dat de groei stil gaat vallen. De beste remedie tegen overbevolking is dus welvaart en een gezonde economie.

  Dat geldt overigens voor zo’n beetje alles, ook voor het milieu, de armoede, de bestrijding van ziekten, rechten voor minderheden, vrouwen, etc.

  • André Somers

   “Hieruit blijkt”? “Dus”? Ik zie statistische correlaties, geen oorzakelijke verbanden. Sterker nog: India en China hebben een stormachtige economische ontwikkeling doorgemaakt de afgelopen decenia. Ik zie zo geen teken in deze gegevens dat de bevolkingsgroei daar tot stilstand komt.

   (in antwoord op RhodBerth)
   • RhodBerth

    uit deze gegevens blijkt juist dat de groei in zowel China als India sterk aan het afnemen is. China in 1950 0,5mlj, in 2013 1,3mlj en 2050 nog steeds 1,3mlj.
    India in 1950 0,4mlj, 2013 1,2mlj en 2050 1,6 mlj

    Kortom, tussen 1950 en 2013 groeide China 150% en India 200% en tussen 2013 en 2050 is de prognose dat China vrijwel stilstaat en India met 25% groeit.

    Juist Afrika, dat nog steeds achterblijft in de welvaartsgroei, rukt sterk op qua bevolkingsgroei volgens deze gegevens.

    (in antwoord op André Somers)

Reacties niet toegestaan