Madoff dakloos?

Bernard Madoff doet er alles aan om zijn New Yorkse penthouse (waarde: zeven miljoen dollar) buiten de claim te houden van de Amerikaanse justitie. Dat geldt ook voor overige tegoeden ter waarde van 62 miljoen. Madoff’s verweer: er is geen enkele relatie tussen deze bezittingen en de vijftig miljard die hij door oplichting zou hebben verkregen.
Maandag lieten Madoff en zijn advocaat allerlei documenten aan de rechter in New York zien waaruit moest blijken dat zowel het appartement als de overige miljoenen eigendom zijn van Ruth, zijn vrouw. En deze bezittingen staan – zo beweert de verdediging – op geen enkele manier in relatie met de lucratieve handelingen die Bernie de afgelopen jaren heeft verricht.
Er wordt scherp gelet op de bezittingen van ieder lid van de Madoff-familie, zo liet de rechtbank weten. Inmiddels is 950 miljoen dollar teruggevonden van de grote fortuinen die Madoff sinds vele jaren afhandig wist te maken van vermogende klanten, hetzij in cash of in waardepapieren. De zeventigjarige fraudeur heeft sinds december huisarrest en zit ‘gevangen’ in zijn New Yorkse appartement dat hij in 1984 heeft gekocht.
Eerder al kwam in het nieuws dat kostbare juwelen ter waarde van enkele miljoenen het pand heimelijk hadden verlaten. Toen dit bekend werd, haastte de familie te zeggen dat het hier ging om goedkope prullen die slechts van sentimentele waarde waren.

Bron(nen):   The Huffington Post