Gordon Ramsey in financiële problemen

Televisiepersoonlijkheid en kok Gordon Ramsey, berucht wegens het veelvuldige gebruik van het F-woord, heeft nu moeite met een ander F-woord: financiën, zo meldt The Guardian. Zijn bedrijf Gordon Ramsey Holdings kan niet aan al zijn verplichtingen voldoen, blijkt uit stukken die gisteren zijn gedeponeerd. Ramsey heeft nu samen met de bestuursvoorzitter van zijn concern, Chris Hutcheson, tevens zijn schoonvader, garanties moeten geven dat zij - indien nodig - zullen helpen met het afbetalen van de schulden.
Hoewel de winst en de omzet  zijn gestegen, meldt het bedrijf dat het niet kon voldoen aan 'sommige' financiële afspraken. De stukken waarop The Guardian zich baseert, beslaan de periode tot augustus 2007. De situatie kan inmiddels makkelijk veel problematischer zijn, omdat de kredietcrisis anderhalf jaar geleden nog nauwelijks had toegeslagen. Het financiële verslag  is pas gisteren gedeponeerd, veel later dan wettelijk toegestaan. Ramsey heeft al eens een boete gekregen omdat hij financiële stukken te laat deponeerde.
De Britse krant meldt ook dat het moederconcern leningen van 80.000 en 530.000 pond heeft verstrekt aan respectievelijk Ramsey en zijn schoonvader. Ook ongebruikelijk is dat het bedrijf 4,4 miljoen pond heef geleend aan Ramsey's bedrijven in de Verenigde Staten, hoewel die formeel helemaal los staan van elkaar. De rente van 30.000 pond die de Amerikaanse Ramsey-restaurants moesten betalen, was volgens de stukken ook nog niet overgemaakt.
Gordon Ramsey staat bekend als de bestverdienende kok ter wereld. Zijn vermogen wordt geschat op 60 miljoen pond.

Bron(nen):   The Guardian  TheTimes