Je wilt een goedkopere iPad of MacBook? Ga naar Maleisië

Als je Tom Cook vraagt waarom de Apple-producten zo duur zijn, dan is zijn antwoord dat zulke hoge kwaliteit nu eenmaal betaald moet worden. Daarom is het opvallend dat die kwaliteit in sommige landen goedkoper is dan in andere. Bekend was la dat het de moeite loont een Apple product mee te nemen uit de VS, maar het kan goedkoper. In Maleisië kost de Macbook Air $929 dollar, dat is 711 euro, terwijl diezelfde mac in Nederland 1029 euro kost. De iPad kost $ 557 , dat is 426 euro. Diezelfde iPad kost in Nederland 605 euro. Op deze site staan alle prijzen in een aantal Aziatische landen. Als je toch die kant uit gaat kan het een heleboel schelen

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. André Somers

  Vergeet de invoerheffingen die je nog mag afrekenen bij de Nederlandse douane als je terugkomt met je nieuwe speeltje niet nog even mee te rekenen in de prijs.

  • Desperanto

   Inderdaad, 21% BTW + tot 12% douanerechten + eventueel nog inklaringskosten.
   Zo kan het toch nog duur uitpakken.

   (in antwoord op André Somers)
  • Vogelbeest

   Alle verpakkingen en de bon weggooien of separaat opsturen per post. Eigen foto’s en eigen apps er op zetten. Dan is het jóuw apparaat, in gebruik, dus geen invoerrechten. Zelfde als je in het buitenland kleding koopt. Prijskaartjes er af, aantrekken en verkreukelen. In de USA Timberland of Ralph Lauren kopen scheelt meer als de helft, dus met een beetje aanpassen heb je zó je trip er uit.

   (in antwoord op André Somers)
 2. Vogelbeest

  Hoge kwaliteit? Van de software misschien, maar niet van de hardware. Een vriend van mij is aankoopmanager IT en telecom van de Benelux organisatie van een pharma-gigant.

  Hij kan zó de statistieken laten zien dat macbooks statistisch gezien eerder kapot gaan dan HP’s en Dell’s. Gewoon kapotte harde schijven, kapotte moederboards. De prijs die je betaalt is voor de software, de vormgeving en het imago. Niet voor de kwaliteit.

Reacties niet toegestaan