Duizenden bankiers verdienen meer dan een miljoen

In de Europese bankenwereld zijn er nog steeds heel veel topmannen die jaarlijks een miljoen meer aan salaris verdienen. In de Nederlandse bankensector verdienden in 2011 36 topbestuurders meer dan een miljoen euro, in Engeland waren dat er maar liefst 2.436. Dat maakte de Europese Banken Autoriteit (EBA) vandaag bekend. In totaal hadden in 2011 3.175 Europese bankiers een salaris van minstens één miljoen euro. Het is voor het eerst dat EBA cijfers over topinkomens in de bankierswereld bekend maakt. In Groot-Brittannië zitten - weinig verrassend - de meeste bankiers met een jaarsalaris van zeven cijfers. De 2.436 bankiers verdienden bij elkaar in 2011 ongeveer 3,5 miljard, gemiddeld 1,4 miljoen per persoon. Duitsland (170 bankiers met een jaarsalaris van meer dan een miljoen) en Frankrijk (162) komen op de tweede en derde plaats. In het failliete Spanje waren er 125 bankiers die in 2011 gemiddeld 2,4 miljoen per persoon verdienden. Cyprus had vier bankiers die meer dan een miljoen verdienden, Griekenland twee, Portugal elf.

9 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  zouden al deze bankiers zijn vergeten, dat hun opleidingen, hypotheekaftrek, subsidies,zwart geld voor ambachtslieden voor het herstellen van hun huissies, witwassen van geld met mede- standers, door de ” gewone” man/ vrouw is betaald. Zou zeggen Engels- Nederlands- Duits- Frans volk, neem je deel van deze groep via de bankrekening, hoeven arme kinderen, arme ouderen geen honger te lijden, en de naar zuurstof snakkende/ stikkende zieken, gehandicapten, krankzinnigen ( wie is er hier eigenlijk knetter? ) wat liefde krijgen ( Nussbaum ). Als tip, is aan te raden het blog ( the Guardian ) van Joris Luyendijk te lezen, over het verschijnsel dat Bankiers een Proto- Fascist ideology hebben, die ons, lulletje en trutje.

  • Prikker

   Ja, maar zij zijn bijzonder.
   Dat is althans hun excuus.

   (in antwoord op marianne martens)
   • Dutchy

    Gelet op de economische crisis en de rol van de banken hierin zijn ze dat niet, zeker niet nadat de sector gered moest worden. Het is een fictie die omhoog wordt gestuwd doordat andere mensen zo veel krijgen.

    De banken in het algemeen en bankiers hebben een veel te hoge status gekregen in onze maatschappij. Gewone werkers die moeten weer status krijgen.

    (in antwoord op Prikker)
    • Prikker

     Ja, maar die bankiers hebben wel heel goed voor andere bankiers gezorgd (=miljarden binnengesleept). Dat dit ten koste van de economie is gegaan is voor hen geen issue. Alleen het resultaat geldt, dat is de mentaliteit.

     (in antwoord op Dutchy)
     • Templein

      En toch voorspellen sommige deskundigen dat er nog een grotere crisis aankomt omdat de bankiers te weinig hebben geleerd en omdat de politici en ambtenaren in Brussel geen echte oplossingen concretiseren.

      (in antwoord op Prikker)
     • Prikker

      Maar het zijn toch ook nog steeds dezelfde mensen die bij banken en overheid aan de touwtjes trekken die deze crisis hebben veroorzaakt. Het is bij mooie woorden en voornemens gebleven.

      (in antwoord op Templein)
 2. Oh_Oh_SarCastro

  Voor het gemak vergeet iedereen dat de roverheid dat miljoen aan jaarsalaris voor meer dan 70% in eigen zak steekt. Als dat miljoen niet als salaris werd uitbetaald dan had de bank het op creatieve wijze weggesluisd naar de kaaiman eilanden en liep de staat zomaar 7 ton mis.

 3. Sergio Camacho

  Kun je nagaan wat een hufters het zijn; jij zegt het zelf SarCastro. Hier staat maar een straf op, castreren-allemaal!

Reacties niet toegestaan