Microsoft test opvolger Vista

Hoewel de meeste computergebruikers nog niet zo heel lang geleden zijn overgegaan op Windows Vista, is Microsoft alweer bezig met het ontwikkelen van een opvolger. Windows 7 moet de ongemakken van Vista wegnemen en concurrent Google van de markt voor besturingssystemen houden.
Vanaf morgen test een kleine groep Amerikanen de klantvriendelijkheid van Windows 7. En hoewel een definitieve releasedatum nog niet bekend is, komt de opvolger van Vista waarschijnlijk al eind 2009 op de markt.
Windows Vista is namelijk geen succes geworden. Het besturingssysteem, dat sinds begin 2007 te verkrijgen is, had te kampen met slechte publiciteit en door de economische teruggang lieten veel bedrijven hun pc's doordraaien op Windows XP.
Volgens de marketingdirecteur van Microsoft, Arnaud Lambert, zijn de vooruitzichten voor Windows 7 beter. Het systeem moet minder van een pc gaan vergen dan Vista nu doet en komt naar verwachting op de markt als de economische crisis over z'n hoogtepunt heen is.
Een laatste reden voor de snelle vervanging van Vista zijn de bewegingen van Google. Dat bedrijf is bezig het eigen besturingssysteem Android gereed te maken voor mobiele telefonie. Microsoft heeft al gezegd met Windows 7 hetzelfde te willen doen.

Bron(nen):   Le Monde