Duitsland valt aan!

De Duitse aanval op bestaande belastingparadijzen gaat onverminderd voort.
Met een retoriek die soms doet denken aan een periode die dezer dagen veel in herinnering is geroepen, sprak de minister van Financiën, Peer Steinbrück, de banvloek uit over landen als Zwitserland, Liechtenstein en Luxemburg. Die hij op een lijn stelt met Burkina Faso, blijkbaar een land waar iemand met geld alles voor elkaar krijgt.
Steinbrück kreeg nogal wat kritiek op zijn uitlating, maar als een dappere soldaat hield hij ook bij tegenwind stand: „Steuerhinterziehung und Steuerbetrug sind kriminell,“ zo bleef hij volhouden. De bewindsman is ervan overtuigd dat Duitsland jaarlijks honderd miljard euro misloopt dankzij de lucratieve vluchtroutes richting belastingparadijzen.
Gelukkig kent Steinbrück ook medestanders. De extreem linkse Oskar Lafontaine kan niet wachten tot het moment dat Duitsland overgaat tot actie om het verdwenen kapitaal weer binnen de landsgrenzen te krijgen: „Lassen sie den kräftigen Worten Taten folgen,“ zo beval hij.
Misschien dat het moment dat de Duitse minister van Defensie een algehele mobilisatie afkondigt, nu snel dichterbij komt.

Bron(nen):   Frankfurter Allgemeine Zeitung