Zuinig

Die Zeit heeft lezers en bezoekers van de site uitgenodigd te vertellen hoe zij bezuinigen vanwege de crisis.
Een boeket reacties staat vandaag online. Een enkel voorbeeld.
Sinds een paar weken spelen mijn vriend en ik het spel: kan het nog zuiniger? We leefden ongezond: teveel drank, teveel sigaretten, en te onregelmatige maaltijden. Nu eten we fruit (niet goedkoop trouwens, maar dat besparen we ruimschoots op drank en rookwaar, is ook beter voor ons kind). En we gaan iets doen wat ik altijd vreselijk heb gevonden: een vakantie doorbrengen met vrienden. Met tien anderen een huis gehuurd op Ibiza. En we verheugen ons er ook nog op.
Jana
Wij doen weer inkopen in de Kaiser’s Supermarkt en niet meer bij de delicatesse-afdeling van KaDeWe. Een vriend heeft zijn peperdure fitnessschool opgezegd, een andere vriend gaat dit jaar niet op vakantie. En we kopen de Martin-Margiela-Sneakers niet meteen, maar pas in de uitverkoop als ze nog maar de helft kosten.
Ulf Lippitz
Leed ongetwijfeld, maar klein leed
In de Verenigde Staten is het leed iets erger: daar wordt minder waspoeder verkocht, omdat mensen hun kleren vaker twee of meer keer dragen. En spuitbussen waarmee je je kleren fris kan laten ruiken bij een tweede (of derde, etc.) gebruik zijn heel populair aan het worden. Het is een smerige crisis aan het worden.

Bron(nen):   Die Zeit  Pittsburgh Post Gazette