Op zoek naar kapitaal

Negen van de negentien grootste Amerikaanse banken moeten op zoek naar in totaal 75 miljard dollar om overeind te blijven. De financiële redactie van CNN zette op een rij hoeveel iedere bank nodig heeft en welke middelen de banken hebben om nieuw kapitaal aan te trekken. Dat moet snel gebeuren, anders dreigt de Amerikaanse overheid met ingrijpen.
De grootste vermogensbank van de VS, Bank of America, is er het slechtst aan toe. BA komt 33,9 miljard euro aan kapitaal tekort. Ook zakenbank Wells Fargo (13,7 miljard) en Amerika's grootste bank Citigroup (5,5 miljard) staan hoog op de CNN-lijst.
De banken hebben verschillende mogelijkheden om weer aan voldoende kapitaal te komen. CNN Money noemt het afstoten van activiteiten, het verlagen van de salarissen en het uitgeven van nieuwe aandelen.
Topman Ken Lewis van Bank of America, de bank die voor de grootste opgave staat, erkent de problematiek, maar zit niet te wachten op nieuwe staatssteun en nog meer overheidsbemoeienis. "Het is ons plan om de overheid zo snel mogelijk weg uit onze bank te krijgen."

Bron(nen):   CNN Money