Nieuwe goudkoorts: de accu

In de Verenigde Staten heeft de regering-Obama een nieuwe goudkoorts ontketend. Want gouden bergen liggen in het verschiet voor bedrijven die accu's ontwikkelen voor milieuvriendelijke auto's.
Het grote verdienen kan meteen van start gaan: De Amerikaanse regering heeft een bedrag van 2,4 miljard dollar te beschikking gesteld voor bedrijven die betere accu's kunnen ontwikkelen en produceren. Liefst 165 bedrijven maken aanspraak op dat geld, of een deel daarvan, zo meldt The Wall Street Journal. Ook enkele staten hebben een beroep gedaan op de subsidieregeling.
De Amerikanen zetten in op lithium-ion-accu's, die het meest geschikt zijn voor elektrische auto's. De wereldmarkt voor deze accu's is vooralsnog in handen van Japanse en Koreaanse bedrijven, maar tot nu toe zijn deze accu's zijn vooral geschikt voor laptops en mobiele telefoons.
Diverse Amerikaanse staten zijn in een onderlinge strijd verwikkeld om de nieuwe bedrijven en fabrieken onderdak te bieden. Ze hopen dat de aanwezigheid van een of meer accu-producenten ook andere bedrijven uit de auto-industrie aantrekken.

Bron(nen):   The Wall Street Journal