Amerikanen bezorgd over begrotingstekort

De Amerikanen maken zich in toenemende mate bezorgd over het economisch beleid van de regering-Obama, en vooral over het hoge tekort op de overheidsbegroting.
Zestig procent van de Amerikanen vindt dat Obama nog geen duidelijke strategie heeft om het overheidstekort terug te dringen., zo blijkt uit een enquete van The New York Times en het televisiestation CBS. Een tweede enquete die is uitgevoerd door The Wall Street Journal en het televisiestation NBC komt met vergelijkbare uitslagen: zestig procent van de Amerikanen wil dat het begrotingstekort wordt teruggedrongen, ook als dat ten koste gaat van het economisch herstel. Bovendien toont zeven op de tien Amerikane zich bezorgd over de mate waarin de Amerikaanse regering in de economie intervenieert, onder meer door de reddingsplanne voor GM en de banken.
Niettemin blijft Barack Obama populair. Volgens The New York Times zijn de Amerikanen weliswaar weinig enthousiast over de manier waarop Obama de auto-industrie probeert te redden en de gezondheidszorg wil hervormen, maar blijft zijn populariteit desondanks groot. Circa 63 procent van de Amerikanen staat nog achter Obama  - 'een percentage waar veel presidenten jaloers op zouden zijn geweest'.

Bron(nen):   The New York Times  The Wall Street Journal