Kabinetsbesluit over ABN Amro: we besluiten nog even niets definitief

Met enige bombarie werd aangekondigd dat er vrijdagmiddag een persconferentie van het kabinet zou zijn over de toekomst van ABN Amro. 5 jaar geleden werd de staat, dat was toen nog Wouter Bos, gedwongen de bank te kopen omdat hij op instorten stond. Het kabinet heeft besloten wat de toekomst van de bank moet zijn. En het principebesluit is dat de aandelen ABN Amro weer naar de beurs zullen worden gebracht. Maar nu nog niet. De tijd moet er rijp voor zijn. De situatie op de financiële markten en van de financiële sector moet gunstig zijn. En de bank moet zelf klaar zijn voor de beursgang. De bank zelf vindt dat ze klaar is voor een beursgang. Maar de regering heeft geen haast.  De bank wordt gevraagd het komende jaar voorbereidingen te treffen voor een mogelijke beursgang. Maar dat betekent niet dat er zonder meer over jaar een beursgang volgt. Dat besluit valt definitief later. De verkoop van de bank gaat overigens veel geld kosten. Dijsselbloem en de zijnen verwachten dat de verkoop 15 miljard zal opleveren. Dat is 5 miljard minder dan er bij de aankoop en bij het bijspijkeren van het vermogen een jaar na de aankoop is ingestoken. Dat was in totaal ruim 21 miljard. De bezweringen van Wouter Bos dat we er geld aan gingen verdienen komen dus niet uit  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Marcel van Houten

  Die 6 miljard haal je anders even bij ratje Wouter Bos en anders haal je het bij zijn andere grote voorganger van wie wij nog steeds het kwartje terug krijgen.

 2. Apekool

  Winst zit in de lift, en er is inmiddels toch een 1/2 miljard teruggestort in de schatkist

  2009: -117 miljoen euro
  2010: -414 miljoen euro
  2011: +689 miljoen euro (dividend 250)
  2012: +948 miljoen euro (dividend 250)

 3. marianne martens

  W.Bos heeft in het toenmalig zwerk, niet teveel gegeven, wist hij veel met andere knappe koppies aan zijn zijde, zoals De Heer Welllll-llllllink.
  In korte tijd weer veel contact, via de media met de “teruggekomen/ back home” politici. Het is plotseling weer koud en kil in het land, terwijl de lucht blauw is en de temperatuur feitelijk warm/hoog is.

Reacties niet toegestaan