Nuon heeft de afgelopen 10 jaar 200.000 klanten misleid over Natuurstroom

Energieleverancier Nuon heeft de afgelopen tien jaar 200.000 klanten en honderden grote bedrijven onjuist voorgelicht over Natuurstroom. In tegenstelling tot wat de klanten was voorgespiegeld, werd een toeslag op de stroomprijs niet geïnvesteerd in extra nieuwe duurzame energieprojecten. Dit blijkt uit onderzoek van Het Financieele Dagblad. Een gemiddelde klant van Natuurstroom betaalde jaarlijks 60 euro extra. Die zou het milieu ten goede komen, maar kwam Nuon ten goede. Na aanvankelijke ontkenningen heeft Nuon gisteren erkend dat klanten ‘niet voldoende zijn geïnformeerd’. De energieleverancier gaat klanten die tussen maart 1996 en eind 2002 een contract hebben gesloten ‘actief benaderen’. ‘Op dit moment werken we uit hoe we dit zorgvuldig gaan doen’, zegt een woordvoerder. In 2002 waren ruim 217.000 huishoudens en bijna 500 bedrijven Natuurstroom-klant. De laatste jaren is het totaal aantal klanten teruggelopen tot 130.000. Uit voorzichtige berekeningen van deze krant blijkt dat als klanten hun teveel betaalde geld gaan terugvorderen dit Nuon tussen de € 70 miljoen en € 100 miljoen kan kosten.

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Diederdick

  Iedereen probeert (probeerde) aan die groene hype te verdienen.
  Simon Roosendaal heeft in de Elsevier vaak de hoax die groene stroom was en is geprobeerd te duiden. Maar hij werd steevast als scepticus en als alleen maar anti weggezet. NUON zal vast niet de enige zijn die dit spelletje heeft gespeeld. Zie de operette rondom gloeilampen, windmolens en andere alternatieve energie met ge- en verboden en subsidies die alleen de producenten, energieboeren en bouwers ten goede komen maar feitelijk niets rendabels (of innoverends) opleveren.

  Wat zal dat circus ons wel niet hebben gekost?

  • DiscuJohn

   En dan houd ik mijn hart van voor dat idiote, megalomane “duurzaamheidsakkoord” waar iedereen nu over in de gloria is. Ik geloof er helemaal niets van.
   Uiteindelijk is er maar een echt probleem en dat is de toenemende overbevolking. Wij kunnen vrolijk spaarlampjes indraaien (vol met kwik, maar dat terzijde) en de stad volplempen met autolaadpalen, die steen- en bruinkoolstroom blijken te leveren (tja…..), en met nog meer blije kijk-mij-eens-duurzaam-en-goed-zijn-initiatiefjes de wereld denken te verbeteren, maar dan nog is dat een druppel op de steeds harder gloeiende plaat van de overbevolking. Maar kaart dat maar eens aan op globaal niveau. Kansloos.

   (in antwoord op Diederdick)
   • kletsmajoor

    Ik noem dat “nationale energieakkoord” dan ook liever het “nationale schot in eigen voet”.

    (in antwoord op DiscuJohn)
 2. henkwiersma

  “Misleidt”?. Het woord misleiden wordt hier in de voltooid verleden tijd gebruikt en kan dus nooit op een “t” eindigen. Izze moeilijk die Nederlands taal.

 3. Pietje_Precies

  en het nieuws is?? mensen willen graag bedonderd worden met een goed verhaal….

Reacties niet toegestaan